Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Megkezdődik a nemzetközi börtönmissziós imahét

Ma a fogvatartottak és a börtönmisszió vasárnapja van, ezen a napon az elítéltekért, a szabadultakért, családjukért, gyermekeikért, az áldozatokért és a börtönmisszióért imádkoznak

Ma kezdődik meg a nemzetközi börtönmissziós imahét, amelyet a világ száz országában, köztük Magyarországon is megtartanak - közölte a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete az MTI-vel.

A közlemény szerint ma a fogvatartottak és a börtönmisszió vasárnapja van, ezen a napon az elítéltekért, a szabadultakért, családjukért, gyermekeikért, az áldozatokért és a börtönmisszióért imádkoznak, valamint azért, hogy "az elítéltek (...) reménykedjenek és keressék a bűnbocsánatot".

Hétfőn az úgynevezett helyreállító igazságszolgáltatás napját tartják, ekkor a törvényalkotókért és a bírákért imádkoznak, hogy a "bűnözők megtérését és társadalmi beilleszkedését segítő" törvényeket, valamint igazságos ítéleteket hozzanak, és "munkájukat a könyörületesség vezérelje".

A kedd az áldozatok napja. Szerdán, a szabadultak napján azért mondanak imát, hogy a volt fogvatartottak megtalálják helyüket a családban és a társadalomban. Csütörtökön a büntetés-végrehajtásban dolgozókért, pénteken pedig a börtönben lévők családjáért imádkoznak. A szombat a börtönlelkészek, a jövő vasárnap pedig a megbékélés napja.

Az imahét célja, hogy az egyházi és a világi közvélemény figyelmét ráirányítsa az igazságszolgáltatás, a bűnmegelőzés kérdésére, ezzel összefüggésben pedig a bűnelkövetőkre, a családjukra, az áldozatokra és hozzátartozóikra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

A 30. Telekom Vivicittá városvédő futás programja miatt lesznek forgalmi változások. Tovább olvasom