Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Megkezdődött a BRFK Toroczkai László elleni pere

Megkezdődött a BRFK Toroczkai László ellen indított kártérítési pere, amelyben a rendőrség mintegy tízmillió forintot követel az MTV-székház ostrománál keletkezett rendőrségi károk miatt.
A rendőrség keresete szerint a Kossuth téren szeptember 18-án demonstráló tömeg egy része egyértelműen Toroczkai László felszólítására ment át a Szabadság térre az MTV székháza elé. Toroczkai László így a demonstráció szervezőjeként felelős volt a gyülekezési törvény szerint a rendezvény rendjéért. A jogszabály szerint ha a résztvevők magatartása a rendezvény törvényességét veszélyezteti, a szervező köteles feloszlatni a rendezvényt - ezt Toroczkai László nem tette meg.

A felperes keresetében 9.950.453 forintot és annak járulékait szeretné érvényesíteni az alperessel szemben a szolgálati autókban és technikai eszközökben keletkezett károk miatt. Ez ügyben fizetési meghagyást is kibocsátott a bíróság a rendőrség kérésére, ám az ellen Toroczkai László úgynevezett ellentmondással élt, így lett az ügyből peres eljárás.

Gaudi-Nagy Tamás, Toroczkai ügyvédje a jogalapra hivatkozva a kereset elutasítását kérte. Álláspontja szerint a rendőrségi közlések alapján választási gyűlés történt, amire nem vonatkozik a gyülekezési törvény hatálya és bejelentési kötelezettség sem fűződik hozzá. Utalt rá, hogy a Szegedi Városi Bíróság május elején jogerős végzésében kimondta: nem követett el Toroczkai László szabálysértést azzal, hogy nem jelentette be, amikor a tömeg egy része a Kossuth térről az MTV székház elé vonult és ott demonstrált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy magyart is őrizetbe vettek Rómában

Tovább olvasom