Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Megkezdődött a büntetőper a Sukoró-ügyben

A vádirat ismertetésével hétfőn megkezdődött a büntetőper a sukorói telekcsere ügyében a Szolnoki Törvényszéken.
Az eljárás öt vádlott ellen indult, és a tárgyalás során több mint száz tanút hallgat meg Sólyomváriné Csendes Mária bírói tanácsa.

A Szolnoki Törvényszéket az Országos Bírósági Hivatal elnöke jelölte ki az ügy tárgyalására.

Az ügyész által közel egy órán át ismertetett vádirat alapján a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletével vádolja elsőrendű vádlottként, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV. Zrt.) volt vezérigazgatóját, másodrendű vádlottként Császy Zsoltot, az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatóját, harmadrendű vádlottként Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és negyedrendű vádlottként F. Zsolt értékbecslőt. A másod- és a negyedrendű vádlottat, mint a cselekmény bűnsegédét vádolják.

V. Bálint ügyvéd ötödrendű vádlott ellen kétrendbeli közokirat-hamisítás bűntette a vád, míg a másod- és a negyedrendű vádlott esetében magánokirat-hamisítás is szerepel a vádpontok között.

Az állam képviseletében eljáró MNV Zrt. 2008. július 30-án kötött egy tervezett turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere szerződést egy külföldi befektetői csoport képviselőjével, Joav Blum izraeli-magyar üzletemberrel. A Központi Nyomozó Főügyészség ezzel összefüggésben 2009 áprilisában nyomozást indított. A Fővárosi Ítélőtábla 2011. június 13-án jogerősen semmisnek mondta ki a telekcsere-szerződést. Az ítélet szerint a szerződés érvénytelenítésével vissza kell állítani az eredeti állapotot. A mostani vádirat szerint a beruházással összefüggő telekcsere-szerződés teljesülése esetén 1,294 milliárd forint kár érte volna az államot.

A tárgyalás délután az elsőrendű vádlott Tátrai Miklós meghallgatásával folytatódik.

Olvasóink írták

  • 2. bánki 2013. január 08. 06:58
    „Joav Blumm !

    Most kaptak + 50 % jattot!”
  • 1. csergemerge 2013. január 07. 15:44
    „A nagy halak újra megúszták.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a kormány változtasson a közmunkaprogramok szabályain!

Az MSZP azt várja a kormánytól, hogy válaszoljon az ombudsman közmunkaprogramokkal kapcsolatos… Tovább olvasom