Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Megkezdődött a Design Hét Budapesten

A Versenyben - magyar design a világpiacon című kiállítás megnyitójával vette kezdetét az 11-ig tartó Design Hét Budapest programsorozata péntek délután az Erzsébet téri Design Terminálban.
Mint Pohárnok Mihály, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a tematikus hét célja, hogy koncentrálva és élményszerűen mutassák be a hazai dizájn értékeit és lehetőségeit, emellett felhívják a közönség figyelmét az általa kínált esélyekre.

A hatodik alkalommal megrendezett, tavaly 60 ezer látogatót vonzó programsorozat témája ezúttal a kreatív energiák, kapcsolódva az Európai Unió által meghirdetett kreativitás és innováció évéhez - tette hozzá.

"A Design Terminálban rendezett kiállítással azt kívántuk bemutatni, hogy a magyar tervezők tudásának hasznosításával a nemzetközi piacon is sikert lehet elérni" - szólt a november 1-ig megtekinthető tárlatról az igazgató.

Az egykori buszpályaudvar épületében helyet kapó kiállítás magyar tervezők közreműködésével létrejött, a nemzetközi színtéren sikeresen helytálló termékekből mutat be válogatást. A dizájn változatos területeiről gyűjtött anyagban megtalálhatók ismert (Richter Gedeon Zrt., Ajka Kristály) és feltörekvő (Etalon Akusztika Kft., SPB Műszaki Fejlesztő Kft.) hazai vállalatok világszínvonalú termékei: korszerű gyógyszercsomagolások, ólomkristály poharak, csúcstechnológiájú hangfalak vagy ügyfélirányító rendszerek.

A fiatal dizájnerek közül többen saját műhellyel képviseltetik magukat (Mika és Heni, Co and Co), míg mások multinacionális cégek számára terveznek (Albert Melinda: Mandarina Duck, Hugo Boss, Calvin Klein, Obendorfer Dávid: Alfa Romeo, Giada). A bemutatott termékek közül nem hiányoznak a számítógépes játékok, animációk, de a formabontó betűtípusok sem.

A kiállítás kísérőrendezvényeként az épület előtt mutatkoznak be a világ legnagyobb formatervezési díja, a kétévente Koppenhágában kiosztott INDEX Award 2007-es nyertesei. A szabadtéri tárlaton felsorakoztatott innovatív alkotások között helyet kapott egy napfénnyel fertőtlenítő vizes palack, egy közhasznú gyermeklaptop, egy sörös dobozokra illeszthető antivírus-védőkupak, de megtekinthetők egy elektromos sportautó tervei is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eljött a cselekvés ideje a MÁV-nál és a BKV-nál

Eljött a cselekvés ideje a MÁV-nál és a BKV-nál, a takarékosság igényével újjászervezési terveket… Tovább olvasom