Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Megkezdődött a Fidelitas tisztújító kongresszusa

Tisztújító kongresszust tart a Fidelitas szombaton Miskolcon. A rendezvényen részt vesz Schmitt Pál, Pelczné Gáll Ildikó és Szijjártó Péter is.
A kongresszusra 606 küldött regisztrált, közülük reggel kilenc óráig 412-en jelentek meg a helyszínen, ami azt jelenti, hogy a kongresszus határozatképes.

A rendezvény kezdetekor Orbán Viktor videóüzenetben köszöntötte a jelenlevőket. A Fidesz elnöke arról beszélt: nem gondolta volna 1990-ben, hogy húsz évvel később a politikai pálya felé orientáló fiataloknak ugyanazt a harcot kell és érdemes megvívniuk, amit úgy gondolt, hogy annak idején végérvényesen megvívtak. Hozzátette: bízik abban, hogy a szabadság ma legalább annyira hevíti az ifjúságot, mint húsz évvel ezelőtt az akkoriakat.

Ezután Pelczné Gáll Ildikó szólalt fel, és egyebek mellett a munkahelyteremtés fontosságáról, a rossz közbiztonságról és az otthonteremtésről beszélt. A bolognai rendszerű képzést finanszírozás központú döntésnek nevezte, ami megzavarja, elbizonytalanítja a felsőoktatásban tanulókat. Pelczné Gáll Ildikó szót ejtett a miskolci, Zöld Nyíl elnevezésű villamosprojektről is, amely szerinte nem fogja megoldani a Miskolcon élők problémáit.

A kongresszuson négy napirendi pontot tárgyalnak. Elsőként az elnökség beszámolóját tartják, majd aktuálpolitikai kérdésekben foglal állást a Fidelitas. Ezután következik az alapszabály-módosítás, majd a tisztújítás, amelynek eredménye délután öt óra körül várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerősítették tisztségében Dávid Ibolyát

Dávid Ibolya marad továbbra is az MDF elnöke, a párt országos gyűlése ugyanis - szombati zárt ajtós… Tovább olvasom