Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Megkezdődött a gázkészülékek ellenőrzése

Bár a kormány ingyenessé tette a lakosság számára a kötelező időszakos felülvizsgálatot, becslések szerint csak minden tizedik érintett kérte ezt a december-januári határidőig.
A gázszolgáltatók a napokban kezdték meg azoknak a gázkészülékeknek a kötelező időszakos felülvizsgálatát, amelyek tulajdonosai jelezték igényüket - írja a Népszava.

A lap hétfői cikkében ismerteti: bár a kormány ingyenessé tette a lakosság számára a gázkészülékek kötelező időszakos felülvizsgálatát, szakmai becslések szerint csupán minden tizedik érintett kérte ezt a december-januári határidőig. A mintegy hárommillió hazai fogyasztóból hozzávetőleg 600 ezernél kellene ellenőriztetni a gázüzemű berendezéseket, de a felhasználók közül csak megközelítőleg 60-70 ezren jelezték a megszabott határidőig, hogy kérik a vizsgálatot.

Az érvényben lévő rendelkezések szerint azokat a készülékeket kellene kötelező jelleggel bevizsgáltatniuk a tulajdonosaiknak, amelyeket 1981. január elseje előtt vagy ismeretlen időpontban helyeztek üzembe.

A gázszolgáltató cégek most már csak akkor végzik el a célvizsgálatot térítésmentesen, amikor a gázmérőórák tízévente esedékes cseréje amúgy is megtörténik. Azok, akik elmulasztották a jelentkezést, már csak a saját költségükön rendelhetik meg készülékeik ellenőrzését. A soron kívül megrendelt felülvizsgálat egy átlagos lakásban 8-12 ezer forint kiadással járhat - írja az újság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A köztartozást felhalmozók is megkaphatják már az egy százalékot

Ha a civil szervezetnek köztartozása van, az adóhatóság a felajánlott összegből kiegyenlíti az… Tovább olvasom