Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Megkezdődött a Körösök lassú apadása

Megkezdődött a Körösök lassú apadása; a Fekete-Körösön Antnál elsőfokúra mérsékelik a készültségi szintet - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden.
Tájékoztatása szerint a Fekete-Körösön kedd reggel Antnál 599 centiméteres vízállást mértek, s a folyó várhatóan kedd délután kilép a másodfokú árvízvédelmi készültségi szintből. Apad a Fehér-Körös is Gyulánál. Bár ott még másodfok mellett védekeznek, a romániai szakaszon Kisjenőnél már eggyel alacsonyabb a készültség.

A Kettős-Körösön keddre virradó éjszaka csökkentették a legmagasabb készültségi szintet, ez várható kedd este a Sebes-Körösön is. A Hármas-Körös Gyománál 750 centiméteres vízállásnál folyamatosan tetőzik, míg Szarvasnál még emelkedik a vízoszlop magassága. A legmagasabb vízszint elérésére szerdán számítanak a szakemberek, megközelítőleg 790 centiméternél.

Kedden az igazgatóság mind a tíz belvízvédelmi szakaszán másodfokú készültség mellett védekeztek, ám estére a Fekete-Körös-közi szakaszon mérsékelni fogják a készültséget. A belvízzel elöntött területek nagyság alig változott, megközelíti a 26 ezer hektárt. A térségben 16 önkormányzat folytat belvízvédelmi tevékenységet. Közülük a legmagasabb szinten Gyomaendrőd védekezik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék pisztolyt nyomott utastársa fejéhez a buszon

Játék pisztolyt nyomott utastársa fejéhez egy tiszaburai férfi a Szolnok és Törökszentmiklós között… Tovább olvasom