Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Megkezdődött a Lakásmaffia Pertársaság pere

Szerdán megkezdődött a Lakásmaffia Pertársaság pere, a Fővárosi Bíróságon. Tizennégy, az otthonát elvesztő, illetve veszélyben érző magánszemély adott be ezzel az elnevezéssel polgári keresetet.
Tizennégy, az otthonát elvesztő, illetve veszélyben érző magánszemély adott be ezzel az elnevezéssel polgári keresetet a magyar állam ellen, mert úgy érzik az állami szervek, hivatalok, sőt maguk a bíróságok is vétkesek abban, hogy nehéz, esetenként kilátástalan helyzetbe kerültek, hogy megfogalmazásuk szerint, nem kapták meg tulajdonjoguk alkotmányos védelmét.

Az alperes, az állam jogi képviselője nem jelent meg a tárgyaláson, mert jogászai szerint az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium helyett, ebben az esetben a Pénzügyminisztérium az illetékes, a PM azonban csak késve kapta meg az iratokat.

A felperesek mindenek előtt azt szeretnék elérni, hogy tulajdonukat kapják vissza, illetve azonnal függesszék fel a folyamatban lévő kilakoltatásokat. Azt is szeretnék, ha több jogszabályt módosítanának és a lakáspiacon uralkodó állapotok felszámolását is követelték. Panaszolják, hogy nem találnak olyan hivatalos fórumot, ahol érdemben meghallgatnák őket, jogfosztottnak érzik magukat.

Pataki Árpád bíró részletes tájékoztatást adott a jogi képviselő nélkül eljáró felpereseknek a felmerült jogi problémákkal kapcsolatban, és 30 napot engedélyezett arra, hogy keresetlevelüket módosítsák, pontosítsák.

A következő tárgyalási napot a bíróság hivatalból tűzi majd ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerős ítéletig börtönben marad Farkas Péter bírkózó öccse

A jogerős bírósági ítéletig börtönben kell maradnia Farkas Péter olimpiai bajnok kedden este… Tovább olvasom