Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Megkezdődött az első per a Mal ellen

Megkezdődött a vörösiszapömlést követő első kártérítési per kedden a Fővárosi Bíróságon; Konkoly József devecseri lakos csaknem 20 millió forint vagyoni és nem vagyoni kártérítést kérve nyújtott be keresetet a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ellen.
A Salamonné Piltz Judit vezette tárgyalás első napján Hidasi Gábor felperesi ügyvéd ismertette a keresetet, amelyben arra kérték a bíróságot, hogy ítéljenek meg a felperesnek 19 millió 327 ezer forint vagyoni és nem vagyoni kártérítést. A kereset szerint az október 4-én bekövetkezett katasztrófa során Konkoly József háza és annak berendezése teljesen elpusztult, az épületet bontásra ítélték, a kár bekövetkezéséért pedig a Mal Zrt. felelős. Az ügyvéd úgy véli, a kártérítés jogalapját olyan közismert tények képezik, amelyeket a felperesnek felesleges bizonyítania.

Az alperes jogi képviselője, Ruttner György szerint azonban a felperesnek kell bizonyítania, hogy a kárt a Mal Zrt. jogellenesen és felróhatóan okozta. Azt mondta, a céget jogi felelősség nem terheli, a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények okozták. Ruttner György a felperes keresetének elutasítását kérte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán leesik a hó, és megáll az élet!

Kedd délutántól dél felől tovább vastagszik a felhőzet. Reggelig a nagyjából a… Tovább olvasom