Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Megkezdődött Karsai József pere

Megkezdődött Karsai József battonyai független polgármester pere szerdán. A volt MSZP-s politikust kényszerítéssel vádolják.
A vádirat szerint Karsai József elsőrendű vádlott és két társa társtettesként elkövetett kényszerítés bűncselekményét követte el, amikor 2008. június 17-én "blokád alá vette" a dinnyefelvásárlással is foglalkozó Simba Hungary Kft. medgyesbodzási telephelyét.

Az ügyészség szerint Simonka Györgyöt, a kft. ügyvezetőjét, jelenlegi fideszes képviselőt azzal fenyegették meg, hogy addig tart a blokád, amíg alá nem ír egy olyan nyilatkozatot, amely szerint kilogrammonként nem 24, hanem 30 forintért vásárolja fel a dinnyetermést. A vádirat szerint az ügyvezető igazgató aláírta a nyilatkozatot, ám utóbb beperelte Karsait és társait.

Az ügyészség szerint, ha a megfenyegetett Simonka György nem írja alá a megemelt felvásárlási árról szóló dokumentumot, akkor a blokád miatt nem tudott volna szállítani a megrendelőknek, így jelentős kár érte volna a kft.-t, és veszélybe került volna a cég hírneve is. A blokád és annak hosszabb távú fenntartása az azonnali károkozás mellett azt is eredményezhette volna, hogy a felvásárló cég elveszíti üzleti partnereit.

Karsai József tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna. Mint mondta: a térség országgyűlési képviselőjeként volt jelen a gazdák által szervezett és végrehajtott akcióban. Szerinte nem is vették blokád alá a telephelyet, mindössze demonstrációt tartottak annak érdekében, hogy magasabb felvásárlási árat érjenek el.

Hozzátette: ő képviselői esküjéhez híven, több ezer gazda és azok családjának megélhetéséért szállt síkra.

A demonstrációt folyamosan, a helyszínen figyelemmel kísérte a rendőrség. Akkor csak szabálysértést állapítottak meg. A szabálysértési bírságot azóta ki is fizették a gazdák - mondta Karsai József.

Olvasóink írták

  • 1. babar 2011. október 05. 21:59
    „Itt egy újabb politikai kirakatper és egy újabb HŐS!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2012 az elszegényedés éve lesz az MSZP szerint

Az MSZP szerint a kormány szűkíti a szociális ellátásokat, szétveri a nyugdíjrendszert, az emberek terheit pedig növeli. Tovább olvasom