Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Megkezdődött Lengyel Zoltán képviselő büntetőpere

Megkezdődött Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő büntetőpere a Budai Központi Kerületi Bíróságon pénteken. A képviselőt hivatalos személy elleni erőszakkal, könnyű testi sértéssel és három rendbeli becsületsértéssel vádolják, mert összetűzésbe került az őt igazoltató rendőrökkel.
A vád szerint a Lengyel Zoltán által vezetett gépkocsit 2007. július 8-án este 11 után az I. kerületi Alagút utcánál a rendőrök megállították, de az országgyűlési képviselő csupán a képviselőknek kiállított parlamenti parkolási engedélyt tudta felmutatni. Telefonon kérte élettársát, hogy hozza oda az iratait, mert megállították őt a rendőrök, akiket a vád szerint trágár jelzővel illetett. Ezt a trágár kifejezést a rendőrök rákérdezésére állítólag meg is ismételte. Ezután elő akarták állítani, amiből dulakodás lett, és Lengyel Zoltán a vád szerint megütötte az egyik rendőrt. Végül a képviselőt hátra bilincselt kézzel, gyalog bevitték a kapitányságra.

A büntetlen előéletű, 4 diplomás, 48 éves Lengyel Zoltán a tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, sőt azt állította, hogy rendőri brutalitás áldozata lett. A képviselő azt mondta, a történtek idején elismerte, hogy szabálysértést követett el, mert iratok nélkül vezetett, és kérte, várják meg, amíg az élettársa odaér az okmányokkal. Lengyel Zoltán szerint, miután megbilincselték, az egyik rendőr fojtogatta őt, és állítólag azt mondta neki: "ráharapok a számra, és rádverünk egy hivatalos személy elleni erőszakot". Lengyel Zoltán a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy a gépkocsin elől-hátul CD jelzés volt, és azt is, hogy az országgyűlési parkolókártyán szereplő rendszámok alapján is azonosíthatták volna, és az iratait hozó élettársát sem várták meg, aki pedig néhány utcányira volt tőlük autóval.

Lengyel Zoltán a történtek idején nem volt ittas, az Ujvári Ákos bíró által ismertetett iratok szerint a rendőrségi szonda nulla ezreléket mutatott. A képviselő az eset során a csuklóján, a száján és a térdén is megsérült.

A pénteki tárgyaláson tanúként meghallgatott három rendőr, illetve volt rendőr azt mondta, Lengyel Zoltán trágár módon beszélt velük, és meg is ütötte egyiküket.

A tárgyalás tanúk meghallgatásával 2009. március 12-én folytatódik.

Olvasóink írták

 • 2. dodó 2008. december 12. 21:30
  „Lengyel Zoltán
  Júliusban éppen lakásfestésből tartott hazafelé a fideszes honatya, amikor igazoltatták. A felek mást nyilatkoznak az Alagútnál történtekről, még arra is másképp emlékeznek, hogy a képviselő fürdőgatyát viselt vagy rövidnadrágot. A rendőrök szerint Lengyel gyorsan hajtott, s csak egy képviselői parkolókártyát tudott felmutatni, a nevét sem árulta el. Obszcénul gyalázta a rendőröket, egyiküket meg is ütötte, s megpróbált elmenekülni. Amikor elvitték, azt kiabálta: ,,jól jönnek majd a sérülések, kirúgatlak titeket". Az őrsön állítólag még ájulást is színlelt. Lengyel Zoltán ezt cáfolja, azt állítva: ő csak passzívan állt ellen, s jogtalanul bántalmazták. Az MSZP időközben azt nyomozta ki, hogy Lengyel felesége Sáregres helyettes háziorvosaként szolgálati lakást kapott, s ebből a mai napig nem hajlandó kiköltözni, holott a státusa megszűnt. Sőt, Lengyel is ide van bejelentve. A kilakoltatás ügyében augusztus 31-re idézte be a bíróság a házaspárt. A saga ezzel nem ért véget: a honatyáról olyan fotók jelentek meg, amelyeken pucéran feszít. Az egykori sáregresi polgármester cáfolja, hogy ő van a fotókon, de állítólag a helyiek ráismertek - a perelt lakás alapján. A Fidesz egy hétig nem érte el a tavalyi választási veresége miatt a választókerületi elnöki posztról leváltott botrányhőst.”
 • 1. igazságkereső 2008. december 12. 16:14
  „Annak idején, amikor mutatták a képet a TV-ben, az volt az érzésem, hogy azt nem orvos kötözte be,
  mármint a térdét.Orvos így nem kötöz be sebet, valószínű, hogy a hatás kedvéért valaki amatőr kötö-
  zött így, vagy Lengyel maga kötözte be a hatás kedvéért.Remélem, hogy nem fogja szárazon megúszni,
  az ilyen emberek mindig a mentelmi joguk mögé bújnak, felelősséget nem vállalva tetteikért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre reálkereset-emelkedés?

Közelednek egymáshoz a munkaadói és a munkavállalói oldal jövő évi keresetemelési igényei, könnyen… Tovább olvasom