Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Megkezdték a telkek kiosztását Devecserben

Megkezdték a devecseri lakópark építési telkeinek kiosztását, a 102 házhelyből 93 már gazdára talált a vörösiszapömlés által sújtott településen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn.
A devecseriek a múlt pénteken tartott lakossági fórumon dönthettek arról, hogy hová, kinek a szomszédságába szeretnének költözni. A katasztrófavédelem közlése szerint az érintettek szerda délig választhatnak a telkek közül, és erről az önkormányzat műszaki osztályán kell nyilatkozatot tenniük. A határidő után megmaradó üres telkeket a jelentkezés sorrendjében osztják ki.

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ jogi munkacsoportja előtt 73 tulajdonos nyilatkozott építési szándékáról és választott a típustervek közül, 11 károsult ügyének egyedi elbírálása zajlik, 4 emberrel pedig még nem egyeztettek a végleges értékbecslés elkészülte óta.

Devecserben öt ingatlan tulajdonosa kérte, hogy a helyreállításról szóló műszaki szakértői nyilatkozatot változtassák meg és háza kerüljön a bontandók közé - közölte a katasztrófavédelem.

A károsultak közül eddig 287-en nyújtottak be kárigényt az ingóságaikban keletkezett károkról, 15-en még nem teljes körűen jelezték kárigényüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinevezték a kormányhivatalok főigazgatóit

Kinevezte a kormányhivatalok főigazgatóinak többségét Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi… Tovább olvasom