Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Megkezdték az illegális német szemét visszaszállítását

A Németországból származó illegális szemétbálák első adagját ma szállítják vissza Magyarországról. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Komárom-Esztergom megyei Ácsról indítja útnak az első két kamiont, amely visszaszállítja az illegális szemetet Németországba.
Az elkövetkező héten összesen 350 tonna, Baden-Württenberg-ből származó hulladékot juttatnak visszaNémetországba.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium reményei szerint szeptemberig az illegálisan Magyarországra került német szemét több mint fele kerül vissza Németországba.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség a 4100 tonna németországi hulladékból 1800 tonna országból való kiszállítására adott már engedélyt. Az ország 19 helyszínén talált szemétbálák közül 3200 tonna származik Baden-Württembergből, 900 tonna pedig Bajorországból.

A baden-württembergi szemét elszállításáról teljes mértékben, a bajorországinak pedig továbbra is csak kétharmadáról született megegyezés.

A fennmaradó 300 tonna sorsáról, illetve az elszállítás finanszírozásáról még nincs egyetértés. A német tartományok a költségek közös fedezését szeretnék. Magyarország álláspontja az ügyben az, hogy az egész hulladékmennyiséget vissza kell szállítani, mégpedig német költségen. Sigmar Gabriel német szövetségi környezetvédelmi, természetvédelmi és reaktorbiztonsági miniszter korábban ugyanezen a véleményen volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tánc tábor

Tovább olvasom