Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Megmaradhat a BKV az állam segítségével

A BKV-nak nyújtandó állami támogatással és adósságátvállalással megmenekülhet a csődközelbe jutott, a túléléséért küzdő fővárosi tulajdonú cég. A Népszava keddi számában ismerteti a lap birtokába került előzetes üzleti terv néhány megállapítását.
Az újság utal Tarlós István főpolgármester múlt heti bejelentésére, amely szerint az állam várhatóan átvállalja a BKV 77 milliárd forintos adósságát, és 19 milliárd forintos közvetlen támogatást is kifizet, utóbbit még ebben a hónapban.

A Népszava szerint az adósságállomány szanálására tett ígéret tervezhető jövőt kínál a társaságnak, feltéve, ha a hitelek nem termelődnek újra a működés alulfinanszírozottsága miatt.

A lap birtokába került dokumentumban a BKV úgy számol, hogy a lerobbant járműpark minimális javítását is célzó beruházási igény még további 43,3 milliárd forintot tesz ki.

A lap jelzi azt is, hogy mind a kormányzat, mind pedig a főváros részéről egyaránt hallgatás övezi, hogy a kabinet mit kér cserébe a nagyvonalú támogatásért.

Olvasóink írták

 • 4. igazságkereső 2011. március 08. 15:40
  „Tehát megint mi, polgári lakosság, adófizetők tesszük rendbe azt a céget, melyből évek hosszú során át -Aba Botond, Antall Attila és a többiek!! - lapátolták ki a százmilliókat, amiről csak tudunk, és még mennyi az, amiről mi lakosok nem tudunk!! Szalainé Szilágyi Eleonóra ex humánpolitikai igazgató visszafizette-e már a százmilkót?!!”
 • 3. cyt 2011. március 08. 15:01
  „Számomra soha nem volt érthető, de soha nem volt elfogadható sem az, ahogya a kormány és/vagy a Parlament kezeli a BKV-t. Ez is CSAK EGY a sok nagyvárosi közlekedési vállalatok közül. Sőt, hasonló vállalatok vannak Miskolcon is, Debrecenben is, Szegeden is, stb. Ha azoknak is hasonló méretű támogatásokat (szanálásokat) nyujtana a kormány, akkor lennénk egálban. De az elfogadhatatlan, hogy a fővárossal kivételeznek évtizedek óta. Számomra az is felfoghatatlan, hogy erre miért nem jön rá a vidéki képviselők többsége, és miért nem lehet meggátolni a fővárosi kivételezéseket. Az ország lakósságának csupán 18%-a él a fővárosban. Se nem demokratikus, se nem igazságos az, amit egyes fővárosi cégekkel tesz a MINDENKORI (és bármilyen színezetű) kormány illetve a parlament.”
 • 2. Zsoltee0716 2011. március 08. 10:03
  „Ennyit nem kap az öszes Volán, mint amit a BKV kapott! Fel kell osztani több cégre hátha úgy hatékonyabb.”
 • 1. Egyolvasó 2011. március 08. 05:57
  „Mennyiszer kell még, hogy segítse az állam ezt a vállalatot, én nem azért fizetek adót, hogy a híres budapesten tolvajok kifosszanak cégeket utána pedig a társadalomra hárítják át a károkat, minden cégvezető feleljen anyagi javaival a cége sikertelenségéért.
  És most ne is magyarázza nekem senki meg, hogy a BKV-n utazók miatt lett ekkora hiány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadta a Ház a semmisségi törvényt

Semmisnek nyilvánította az Országgyűlés a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos… Tovább olvasom