Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Megmaradhat a nyugalom?

Győr-Szigetben az utóbbi években egyre több társasház épült. Ám ennek nem mindig örültek a családi házakban lakók. Legutóbb a Vámbéry utcából érkezett panasz.

Az érvényes rendezési tervben a helyi építési hatóság szabályozza, hogy egy-egy telek mekkora része építhető be, milyen magasságban. Ezeket az előírásokat a környéken lakók is megtudhatják a polgármesteri hivatalban és a szomszédok ügyfélként azt is nyomon követhetik, hogy azokat az építtető betartja-e. Erről lapunkat Székely Győző, a győri építéshatósági iroda vezetője tájékoztatta. Azt is hozzátette, hogy ebből következően a lakosok érdekeiket elsősorban a rendezési terv változtatásakor érvényesíthetik. Azonban Győrben a készülő szabályozás véleményezési időszaka már lezárult, a közgyűlés a közeljövőben új rendezési tervet fogad el.
Panaszosunk problémája nem egyedi. Szigetben az utóbbi években több társasház épült – nem mindig a szomszédok örömére – annak a törekvésnek megfelelően, hogy a belvároshoz közeli rész kisvárosias övezetté alakuljon. Ezt Schmidt Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője is megerősítette. A családi és a társasházak ellentéte fogadóóráin visszatérő témának számított az elmúlt időszakban. Akadt olyan hozzá forduló, aki már csak azt vette észre, hogy háza mellett jóval nagyobb tetőtér magasodik, mint amire az építkezés kezdetekor számított. Ezért is javasolja azt, hogy a lakosok időben éljenek jogaikkal, nézzenek utána az önkormányzatnál, hogyan változik környezetük. Főként arra figyelhetnek, hogy a készülő társasházak ne lépjék át az előírt szabványokat. Ígérte, hogy megkeresésünk nyomán a Vámbéry utcaiak ügyének is utánajár. Szerinte egyébként az építkezési hullám Szigetben már lecsendesült, úgy érzi, mára lehiggadtak a kedélyek. A legtöbben elfogadták a szükséges mértékű fejlődést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változásokról árulkodnak a kisnépszámlálás első adatai

A Központi Statisztikai Hivatal 2005. április 1-je és 21-e között az ország népességének és… Tovább olvasom