Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Megmenekülhet az iskola

Váratlan fordulatot vett a fertőszéplaki „iskolaügy”. A polgármesteri hivatalban tegnap égtek a telefonok és délutánra kiderült: 54 család szeretné gyermekét a helyi iskolába íratni.

Fordulat egy nap alatt

Nagyot változott a világ egy nap alatt Fertőszéplakon. Csütörtökön este még úgy tűnt, meghiú-

sul az az elképzelés, hogy ingyenlakásért iskolájukba íratnak legalább tizenkét ötödik, hatodik és hetedik osztályos gyereket annak érdekében, hogy megmaradhasson a nyolcosztályos iskola. A művelődési házban erről tartott tájékoztatón ugyanis csak öt család jelent meg. Ez pedig azt jelentette, hogy nincs meg a szükséges létszám, ezért elmaradnak a lakásépítések. Néhány óra alatt azonban minden megváltozott.

A Kisalföld is segített

Bozsvári István polgármester tegnap arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy – köszönhetően a médiának is – ötvennégy család érdeklődött a részletekről és hajlandóak lennének gyermeküket a fertőszéplaki iskolába íratni.

(A Kisalföld soproni kiadásában szeptember 22-én számoltunk be a fertőszéplaki „iskolaprogramról” – Kevés az érdeklődő címmel.)
„ Nemcsak a környékről kértek tájékoztatást a polgármesteri hivatalban, hanem az ország keleti feléből is számosan költöznének Fertőszéplakra.”

Tavaszra el is készülnek

Amennyiben sikerül a következő napokban a szerződéseket megkötni és október elsejéig beíratják a gyerekeket, akkor hozzálátnak a lakások megépíttetéséhez, melyek az elképzelések szerint tavaszra el is készülnek. Azok a családok, melyek a következő hónaptól Fertőszéplakon vagy környékén találnak átmeneti lakást, albérleti hozzájárulást kapnak az önkormányzattól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szép halálért dolgoznak

A hospice-szolgálat nemes feladatának tekinti a gyógyíthatatlan betegek és hozzátartozóik lelki… Tovább olvasom