Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Megnevezték az új kormányszóvivőket

Budai Bernadett politikai elemző és Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője lesznek a kormányszóvivők hétfőtől - jelentette be a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára vasárnap.
Gál J. Zoltán elmondta: a kormányátalakítás után most jött el az ideje annak, hogy a kormánykabinet is kiegészüljön, két szóvivő kinevezését pedig az is indokolja, hogy júliustól naponta lesznek kormányszóvivői tájékoztatók. Hangsúlyozta: olyan embereket választottak, akik nem szópárbajban edzettek, nem közszereplők és inkább jövőjük, mint múltjuk van, de szakmai felkészültségükkel értik és meg tudják értetni az emberekkel a reformfolyamatokat. Helyt fognak állni - szögezte le, hozzátéve: mindketten felkészültek és elkötelezettek a reformok iránt.

Az államtitkár kérdésre válaszolva kitért arra, hogy a két szóvivő maga alakítja ki a munkamegosztást, de Daróczi Dávid inkább a gazdasági témákkal foglalkozott pályafutása során, Budai Bernadett pedig a társadalompolitika különböző területeinek jó ismerője.

Budai Bernadett 28 éves, eddig a Vision Consulting politikai elemzőjeként dolgozott, korábban pedig a Pénzügyminisztérium kommunikációs tanácsadója volt.

Az ELTE politológia szakán végzett, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán tanult, jelenleg doktorandusz hallgató a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Doktori Iskolájában.

Budai Bernadett a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: eddig a pálya szélén állt, onnan figyelte a két csapat játékát, most viszont lehetőséget kap arra, hogy az egyik csapat játékosaként részt vegyen benne. Abban a csapatban, amelynek az értékrendjével egyetértek, ide húz a szívem - hangoztatta.
Politikai elemzőként - mint mondta - nap mint nap szembesült azzal, hogy a politika világát a társadalom nagy része elutasítja, vagy közönnyel fordul felé. Szeretném a politikát közelebb vinni az emberekhez - közölte.

Budai Bernadett arról is beszélt: mivel egyetért Gyurcsány Ferenc politikájával és értékrendjével, szeretne tenni azért, hogy az emberek jobban megértsék mi, miért történik.

Daróczi Dávid 35 éves, majdnem két éve vesz részt a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs stábjának munkájában, korábban több újságban, a Magyar Televízióban valamint a Radió C-ben dolgozott.

Tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Hittudományi Főiskola karán végezte, most a Budapesti Műszaki Egyetem Üzleti Tanulmányok Intézetének hallgatója.

A Kormányszóvivői Iroda vezetője nagy feladatnak és kihívásnak tekinti, hogy ezentúl a kabinet szóvivőjeként is dolgozik. Szeretem a hazámat - ezzel indokolta, hogy elvállalta a felkérést. Szerinte ugyanis most dől el, hogy a következő 10-15 évben a sikeres országok közé tartozik-e majd Magyarország, és ez a koalíció politikáján keresztül valósulhat meg.

A Fidesz szerint a kormányszóvivők kinevezése is káoszra vall.

MTI/FH

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztották a Arafat házát a Hamász fegyveresei

Megrohanták és kifosztották Jasszer Arafat néhai palesztin elnök gázai házát a Hamász radikális… Tovább olvasom