Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Megnevezték Páva Zsolt lányának feltételezett támadóját

A pécsi polgármester lánya el tudott menekülni a támadás helyszínéről, de súlyos sérüléseket szenvedett.
Közzétette a Páva Zsolt fideszes pécsi polgármester lányának megtámadásával gyanúsított férfi nevét és fényképét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este a rendőrség honlapján. A 23 éves Ny. Zoltán ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A közleményben a megyei rendőrség azt kéri, hogy aki a fényképen látható Ny. Zoltánt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, az hívja a főkapitányság bűnügyi osztályát, illetve a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

A rendőrség szerint a 23 éves pécsi férfi gyanúsítható azzal, hogy péntek hajnali 4 óra körül Pécsett, a Kálvária úton található alagútnál megtámadta és bántalmazta Páva Zsolt pécsi polgármester 20 éves lányát. Páva Zsolt péntek délelőtt közölte: brutális támadás érte Pécs belvárosában húszéves lányát, aki a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan indult haza gyalog. A lánya el tudott menekülni a helyszínről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik.

"Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető. A lányom személyes kérését tiszteletben tartva tájékoztatom a média képviselőit, hogy családunk most először és utoljára nyilatkozott ebben a megrázó témában, innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is" - áll a polgármester közleményében. Páva Zsolt egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson.

Korábban írtuk:

Erőszakos támadás érte Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester lányát péntek hajnalban. Az áldozat el tudott menekülni a helyszínről, de súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban kezelik - tájékoztatta a polgármester az MTI-t.

Mint az Páva Zsolt MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, brutális támadás érte Pécs belvárosában húszéves lányát, aki barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan indult haza gyalog.

Az úton egy férfi követte, és miután sikertelenül próbált a lánnyal szóba elegyedni, szexuális zaklatás szándékával megtámadta. A megtámadott szerencsére képes volt védekezni, "így sikerült megakadályoznia a legrosszabbat, ami egy nővel történhet" - írta a polgármester.

A védekezés közben azonban nagyon súlyosan megsérült. A támadó eltörte arccsontját, orrát, szétszaggatta a ruháit, testén számos zúzódás keletkezett. Jelenleg is kórházi ápolásra szorul.

"Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető. A lányom személyes kérését tiszteletben tartva tájékoztatom a média képviselőit, hogy családunk most először és utoljára nyilatkozott ebben a megrázó témában, innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is - áll a Páva Zsolt közleményében.

A polgármester egyúttal arra kér minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, hagyja, hogy gyermekük a média jelenléte nélkül gyógyulhasson. "Mint édesapa, arra kérem önöket, ne a "szenzációt" keressék ebben az ügyben, hanem az emberséget, amelyre most gyermekemnek a legnagyobb szüksége van - zárta közleményét a polgármester.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. DMagóg 2013. április 07. 09:28
  „56.RowarAtkinson 2013.04.06. 20:54: "Agyatlanok, ..."
  Agyatlan az, aki másokat annak minősít! (Alaptétel.) Agyas-magvas gondolataidat tiszteletben tartjuk. Talán még a céllal is (bűnmegelőzés, közbiztonság) egyetértünk. A cél elérésének eszközeit, módszereit illetően más a véleményünk, már amennyiben megengeded. Ne fogadd el, csak tartsd tiszteletben, mint ahogy mi is tesszük a Te véleményeddel, anélkül, hogy agyatlannak minősítenénk. Ilyen egyszerű, ha van hozzá agyad.”
 • 58. bánki 2013. április 07. 07:55
  „Genetika !

  lásd, P.László !

  Sajnos etnikai alapú a probléma. Előbb utóbb elege lesz a többségnek és rendezi a problémát !”
 • 57. vélemény 2013. április 07. 00:30
  „56. RowarAtkinson
  ezer hasonló lép a helyébe
  - Ő P László helyébe lépett a városban.
  Egyesek csak így tudják magukat ismertté tenni. :(”
 • 56. RowarAtkinson 2013. április 06. 20:54
  „Agyatlanok, nem az a megoldás, hogy remélem elnyeri méltó büntetését. Még ha ezt a véglényt megbüntetik is, ezer hasonló lép a helyébe, és mindig a bűntett után sopánkodunk.Nagyon kemény fellépés kellene feléjük, hogy eszükbe ne jusson bűnözni, és könyörögjenek, hogy építkezéseken dolgozhassanak, hogy ne haljanak éhen.Akkor meggondolná, hogy hány gyereket szüljön,nehogy már én tartsam el ezeket a kártékonyakat.”
 • 55. queenmargareth1 2013. április 06. 19:59
  „nos, reggel 4-kor miért csámborognak?:)tudod te mennyien mennek munkába akkor?elhiszed, hogy rengeteg munkahelyre akkor kell menni?
  tilos 4-kor sétálni nyáron egy nőnek, mert sok <moderálva> férfi:)ha-ha van?”
 • 54. tol 2013. április 06. 17:56
  „1.taxival megy a nagylány haza, ha nincs, aki hazavigye.
  2.milyen utókezelést kapott a pasas a szabadulása után?
  3. egyáltalán van-e visszavezetö kezelés a nyilvánvalóan súlyosan lelki sérült szabadultaknak?
  4.hát, legyen!...”
 • 53. Besenyő_Pistabácsi 2013. április 06. 16:19
  „Nagyon fickósak arrafelé a kisebbségi fiatalok, céljuk elérése érdekében hezitálás nélkül sértenek súlyosan vagy éppen ölnek fiatal nőket. Azért engedtesse már meg a jó Isten, hogy félelem nélkül lehessen hazamenni egy diszkóból akár éjszaka is! Az előző kommentelőtől csak úgy halkan kérdezném, hogy mi van ha éppen nem diszkóból hazafelé megy 4 órakor, hanem pl. egy élelmiszer boltba indul dolgozni ugyanekkor, vagy egy pékségbe hajnali 2 kor? Akkor azokat mind le kell vadászni?”
 • 52. pirosmedence 2013. április 06. 15:22
  „Sok kommentelőnek igaza van: 1. a fenének kell reggel 4-kor egyedül csámborogni a 20 éves lánynak 2. szegény Bándi Kata esete figyelmeztetés lehet mindenki számára 3. az elkövető gazember, attól függetlenül, hogy milyen színű a bőre és hogy néz ki 4. meg kell büntetni 5. kérdés: mennyire bántotta, milyen sérülések, meddig kezelik? ez csak a családra és az orvosokra vonatkozik 6. az is igaz, hogy ha nem a polgármester lányáról lenne szó, nem kapna ekkora publicitást az ügy.”
 • 51. IVY 2013. április 06. 14:32
  „A színen már nem is csodálkozom.....”
 • 50. macs 2013. április 06. 13:34
  „Nem tudom miért, de az úgynevezett discóbalesetek jutottak az eszembe. Hány fiatal halt meg vagy rokkant meg, amikor hajnalban baleset érte őket? Többen és többször elmondták, menjenek a szülők értük, lehet, hogy ciki, de legalább élve haza kerülnek. Most itt van ez az eset is, és vajon hány ilyen vagy hasonló támadás történik, amiből nem lesz országos hír?
  Attól még nem fog megoldódni semmi se, ha vicsorgunk és szidalmazzuk az elkövetőt, vagy hibáztatjuk az áldozatot. :-(”
 • 49. gyukolac 2013. április 06. 13:33
  „Remélem elkapják, lecsukják és azt is remélem, hogy ez neki már a harmadik. ha így van, akkor sújtson le reá a 3 csapás oszt vonják ki a forgalomból ezt a sejthalmazt!”
 • 48. vélemény 2013. április 06. 13:21
  „5. papsajt
  Kérlek mond el, 2009 óta mennyi gárdista által és mennyi roma elkövető által elkövetett bűncselekményt tudnál felidézni?
  - Romák által elkövetett bűncselekmény nem létezik.
  Hivatalosan.
  Egy gárdista nő korábban levetkőzött. Ez a közveszélyes.”
 • 47. vélemény 2013. április 06. 12:55
  „36.
  Jó volt a megérzés.
  Volt már előélete:
  http://mno.hu/belfold/ult-mar-nemi-eroszakert-a-pecsi-polgarmester-lanyanak-tamadoja-1149848”
 • 46. DMagóg 2013. április 06. 12:50
  „45.papsajt 2013.04.06. 12:29: "Már csak az egyensúly érdekében."

  A bűn az bűn! Nos, ha van etnikumi alapja a bűnelkövetésnek, akkor elég a bűn üldözése, már akkor is etnikumi alapja van. A bűnt és elkövetőiket kell üldözni, de azt nagyon!”
 • 45. papsajt 2013. április 06. 12:29
  „T. "NP1 2013.04.06. 12:13

  Már csak az egyensúly érdekében..."
  Kérlek mond el, 2009 óta mennyi gárdista által és mennyi roma elkövető által elkövetett bűncselekményt tudnál felidézni?
  Már csak az egyensúly érdekében.”
 • 44. NP1 2013. április 06. 12:13
  „TELSTAR

  Már csak az egyensúly érdekében...
  "Gárdista gyilkolt! Horogkeresztes zászlóval takarta le megcsonkított áldozatát
  Kedden megkezdődött annak a kalocsai férfinak a büntetőpere, aki idén (2009) áprilisban brutális kegyetlenséggel megölte tizenkilenc éves barátnőjét."”
 • 43. DMagóg 2013. április 06. 12:00
  „42.RowarAtkinson 2013.04.06. 10:08: "Az országból kéne kitakarítani a szemetet, ..."
  Te döntöd el, vagy Ők, hogy kik a szemetek? Az Ő szemükben Te is lehetsz az! A bűnt és a bűnelkövetőket kell üldözni, de azt nagyon!
  Itt, most szó sem lehet megélhetési bűnözésről. A kórházigazgató minapi cselekménye felháborított-e ennyire? Pedig, ha bizonyítást nyer a tette, Ő is szemét! Látványos és megnyerő a dumád, csak vigyázz, nehogy Te minösülj szemétnek.”
 • 42. RowarAtkinson 2013. április 06. 10:08
  „Azért nehogymár a fiatal lány legyen a hibás, hibbant agyúak. Az országból kéne kitakarítani a szemetet, nem otthon ülve rettegni, hogy velünk ez hátha nem történik meg.Ezt pedig csak egyetlen párt vette fel a programjába, akiket most közellenségnek próbál beállítani a liberális média.”
 • 41. DMagóg 2013. április 06. 09:00
  „Rosszindulatú élcelődés nélkül, sajnos átélhette, hogy:
  - mennyit ér a "két hét alatt rendet teszünk" blöffölés.
  - mi rejlik a látványosan javuló bűnügyi statisztika hátterében
  - mennyire kiszolgáltatottak a védtelenek
  Reménytelen eset a gyermekeink, unokáink meggyőzése a rájuk leselkedő veszélyekről. Mennek a saját fejük után, s ez talán így is van rendjén, mi is ilyenek voltunk, csak megúsztuk! Mi már látjuk, Ők még nem!
  Vagy megtanítjuk Őket rettegni -bár, nem szeretnének rettegésben élni-, vagy gondoskodunk a biztonságukról, a közbiztonságról!
  Itt most egybeesik a szülői és a politkusi felelősség! Az első magánügy, a második közügy! Ne bújocskázzon!
  Fel kell ismernie a valóság és a blöffölés közötti különbséget! Ne blöfföljön!
  Ettől függetlenül együttérzek Vele is, az áldozattá vált gyermekével is! Ilyen a valóság!”
 • 40. furioso 2013. április 06. 08:30
  „Nem olvastam végig az összes hozzászólást, nem tudom valaki tett-e hasonló értelmű bejegyzést: ha a sértett nem a Páva lánya lenne, akkor is ilyen lendülettel, ilyen sajtópropagandával, vehemenciával folyna az elkövető üldözése, felderítése. Disztingváljunk!”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

További támogatást biztosít a kormány gyermekétkeztetésre

A többletforrást azok az intézményfenntartók igényelhetik, akik a gyermekek részére 50 százalékos… Tovább olvasom