Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Megnyílt a Magyarok Országos Gyűlése - fotókkal

Bösztörpusztán megnyílt a Magyarok Országos Gyűlése rendezvénye. A Magyarok Országos Gyűlése augusztus 13-14-15-én mintegy kiegészíti a csíksomlyói búcsú magyarság összetartó szakrális csodáját, nemzetegyesítő, lélekemelő tisztaságát.

A Magyarok Országos Gyűlése mintegy kiegészíti a csíksomlyói búcsú magyarság összetartó szakrális csodáját, nemzetegyesítő, lélekemelő tisztaságát. Mégpedig az összmagyarság kultúrájának, hagyományvilágának teljes körű bemutatásával, szellemi értékeink életre keltésével, világszínvonalú magyar termékeink reprezentatív vásárával.

A Magyarok Szövetsége mozgalom egyik célja a magyar találmányok és fejlesztések megvalósítására és gyártására épített, az egészség-ipart, az informatikát és a zöld-technológiákat középpontba helyező, hosszú távon is fenntartható, un. tudásalapú öko-szociális piacgazdaság megteremtése Magyarországon. E társadalmi-gazdasági modell mondható jelenleg a legkorszerűbbnek, és élesen szemben áll a neoliberális felfogással.

Magyarok Országos Gyűlése Fotó: MTI (Galéria)

Magyarországot szokták úgy is jellemezni, mint a „feltalálók országa". Páratlan érték ez, ami sajnos eddig leginkább rejtve maradt, és gyakran a sikertelenség és az emberi tragédiák sora jellemezte. A Magyarok Szövetsége azonban egy tehetségkutató program is: próbáljuk megtalálni, felkarolni, helyzetbe hozni, segíteni a magyarságban rejlő tehetségeket, köztük többek között azokat az elméket, akik páratlan technikai újításokkal és fejlesztésekkel tehetnék jobbá mindennapjainkat.

A Magyar Találmányok Házában idén mintegy 30 ígéretes találmány és fejlesztés mutatkozik be, kezdve a legkorszerűbb épületüzemeltetési rendszerektől (Bitel Kft.) a gyógygáz kabinon és az érelmeszesedés elleni védőoltáson át a LogiCard kártyajátékig. Bemutatjuk a hordozható kézi számítógép (PDA) és a cserélhető memória (pendrive) magyar fejlesztésű ősét, valamint a nap- és szélenergia hasznosítására szolgáló fejlesztéseket. Megtekinthető lesz a dugattyús villanymotor és a Roga-Therm hőszigetelő beton, a hamulámpa és az alomszék is.

Bízunk abban, hogy nemcsak a feltalálóinknak lesz hasznos e bemutatkozási lehetőség, hanem nagyon sok látogatóban is felébred az alkotási és újítási vágy, bekapcsolva a magyar emberekre jellemző, átlagosan 4-5 un. „tehetség gén" egyikét-másikát.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. jozko 2010. augusztus 15. 23:11
  „Kedves Franzvon!
  Köszönöm a jókívánságaidat-és viszont kívánom!
  Talán az örmények mondják: csak egészség legyen - a többit megvesszük!
  Tisztelettel adózom az orvosi diplomádnak!Nem egy szimpla mesterséget, hanaem egy hivatást gyakorolsz-és ez bizony empátiával, alázattal jár!
  Tisztelettel szólva, a mondataidból mégsem az alázatot érzem. Első hallásra akár kisebbségi érzésre is gyanakodhatnék-ámbár a praxisomban találkoztam ár olyan esettel, amikor ez éppen az önzés groteszk visszatükröződése volt...Fiatalemberként, egy a széles közvéleménytől eltérő-és el kell ismernem, kihívó, magabiztosságot sugallni akaró álláspontot nem könnyű összeegyeztetni a megítélésed szerint szakmai mellőzöttséggel!
  Több önbizalmat! Ha valaki, hát én nem vagyok az ellenséged-de az eredményeket értékelem és értékeltem mindig.!
  Aki úttörő munkára vállalkozik - mint például Te is - viselje az ódiumát!
  Váci Mihály "Nem elég" versét érzem ide illőnek...
  Négy fiamból három már tanult ember,nem tartom magam begyepesedett gondolkodásúnak-meggyőzhető vagyok minden jóról-de a fenntartásaim gyakran megalapozottak!
  Lássuk az eredményeket!”
 • 43. franzvon 2010. augusztus 15. 21:28
  „orvosi diplomám van csupán.
  manapság ez errefelé szar.
  mégis szeretem ezt az országot.
  Ezen mondatok kisbetűvel lettek indítva-kifejezvén az alázatot.
  "Állok elibe!"-mondád-s ez oly harciasan hangzék...
  Nem akarok harcolni....
  Isten áldjon Kedves Jozko-kívánok néked egészséget bőséggel!!!”
 • 42. jozko 2010. augusztus 15. 20:30
  „Von Franz !
  Bocsi, senki nevével nem lennék tiszteletlen, de Te mondtad, ezek csak nicknevek-játék a szavakkal!
  De gondolom, ez még csak a gimnáziumi szint, feltehetően beveted a diplomát is /etimológia, szociológia, teológia/
  Állok elibe!”
 • 41. franzvon 2010. augusztus 15. 18:43
  „A Kovács valóban magyar szó, ám a József erősen bibliai.Szerintük.”
 • 40. jozko 2010. augusztus 15. 15:32
  „FRANZVON:
  Szerinted.”
 • 39. franzvon 2010. augusztus 15. 07:08
  „Kedves "Jozko".
  Hat évtizedes tapasztalattal biztos észrevennéd magadtól is, de azért szólok:a"franzvon" egy nicknév.
  Lehetett volna akár fjodorovics ,vagy MacFrank, de akár ferencffy is, ám nem lett.
  Annyi magyarságtartalma azért van mint a "jozko" -névnek-legalábbis szerintem.”
 • 38. jozko 2010. augusztus 14. 22:52
  „FRANZVON:
  Még annyit: szép magyar neved van...”
 • 37. jozko 2010. augusztus 14. 22:48
  „FRANZVON:
  Magyar vagyok. Magyarnak születtem Erre önmagában még nem vagyok büszke. Viszont az eltelt egy-két-hat
  évtized alatt letettem az asztalra egy két apróságot, amit sem nekem, sem a hazámnak nem kell szégyellnie-sem itthon, sem külföldön.
  Erre a magyarságtudatomra már büszke vagyok. Szerencsére csak egy vagyok a sok között.
  Sajnos, annak is tudatában vagyok, hogy a magyarságunkra, a hozzá kapcsolódó eseményekre nem minden esetben lehetünk büszkék.De a húst csonttal együtt mérik!
  Sajnos sok, kokárdával, nemzeti lobogóval takarózó, Himnuszt, Sékely himnuszt naphosszat énekelő honfitársunkkal csak többek, de erősebbek nem vagyunk...
  Egyszer összefutottam egy nagykutyával, papírja volt róla, hogy okos, befolyásos ember. Valamit nem a kedvére tettem és feltette a szokásos kérdést: tudja, ki vagyok én?
  Sejtettem, de inkább azt mondtam, mit gondolok róla ismeretlenül....
  Az igazi tábornok, ha a sors úgy hozza, ingben-gatyában sikeresen levezényel egy hadmozdulatot, de van , aki csak parádézni tud -csíkos pantallóban.
  Hát így állok én a nagy magyarkodókkal is...
  Előbb alkotni, bizonyítani-és akkor már nem is kell hivalkodni, a tettek beszédesebbek!”
 • 36. franzvon 2010. augusztus 14. 15:11
  „Jószarján maga a huszonkettes csapdája!

  Hajrá Magyarok!!!!!”
 • 35. cselac 2010. augusztus 14. 14:28
  „jószarján, bizony, a jurta az ősmagyar hagyományhoz tartozik, ahogy az árpádsávos zászló is (ha érdekel, az öreg wikipédiát tudom ajánlani és nem érdekel, hogy melyik párt akarta, akarja kisajátítani, ezer éves zászlónk (na meg mi van az NBH-val?).

  Neked jelent valami a hagyományőrzés, vagy eleve szánalmasnak tartasz minden múltbeli visszatekintést? Egyszerű a válasz és szerintem ha megadod, akkor nincs is helye további eszmecserének...”
 • 34. franzvon 2010. augusztus 14. 13:14
  „Elszomorít, hogy ily´ rosszkedvűek vagytok.
  Ám gondjaitokra biztosan nem a magyar kultúrkör rugdosása lesz a megoldás.
  "harcsabajusz" soraiban a megoldás.
  Az értékeket nem megtagadni, hanem beilleszteni és továbvinni kell...”
 • 33. 620829 2010. augusztus 14. 12:52
  „franzvon......én vmagdi véleményét képviselem-ja és éppen elköltözőben vagyok innen...Ausztriába.....én voltammagyar válogatott nem is olyan régen......de nem érdemli meg ez az ország a becsületes embereket......teljesen mindegy-hogy ki vezet....saját zseb tömködése megy-ha pénzed van bárhol lehetsz bárki.....itt szemét-piszok-kosz-bárdolatlan viselkedni nem tudó sofőrök emberek tömkelege van-a másik megbecsülése...a felelősség vállalás-nincs udvariasság------a gyerekeim jövője ilyen populáció összetétel mellett gyakorlatilag nem létezik.....így ez a szó magyar-----számomra valóban semmi értékkel nem bír........ha az ország nem becsül...nem véd meg...stb.......miért ragaszkodjam hozzá???????A frázisok nem érdekelnek...a tények viszont igen!!!!!!”
 • 32. Yossarian 2010. augusztus 14. 12:48
  „akinek az jelenti a magyarságát, hogy jurtában lakik, meg díszmagyart hord, meg árpádsávos zászlóval takarózik, az szánalmas.
  ősi hagyományok?!?
  ugyanmár, franzvon, mit tudsz te az ősi hagományokról???”
 • 31. franzvon 2010. augusztus 14. 12:34
  „620829 2010.08.14. 11:57

  Hát amit felvázoltál az minden, csak nem magyar hagyomány...
  Nem tudom ki engedte szabadjára a devizahiteleket, de az tényleg nem nyereg alatt puhította a húsdarabot...”
 • 30. cselac 2010. augusztus 14. 12:25
  „Gyerekek, ti szégyenlitek, hogy magyarok vagytok és kiröhögitek és leszarozzátok az ősi kultúrátokat és hagyományotokat és aki azt tiszteli, megvetitek...hogy vártok így bármiféle erkölcsi, vagy anyagi felemelkedést?”
 • 29. vmagdi 2010. augusztus 14. 12:06
  „en a hazaszeretet kerdesevel ugy allok: megbecsul-e engem a hazam a munkamert ugy , hogy tisztessges munkaert tisztesseges megelhetest ad, stabilitast, jovot, jovokepet a gyermekimnek, es erre a kerdesre sajnos nemleges a valasz. Nincs mire varrni a kokardat”
 • 28. 620829 2010. augusztus 14. 11:57
  „Franzvon +

  Aranyos a naivításod......jövő év áprilisában amikor egywszerre t2-300ezer lakás ház fog bezudulni az ingatlanpiacra féláron...és a tényleges ingatlanárakat leverik a mai szint alá vagy 30-40-50%-kal......akkor térjünk vissza a nagy magyaroskodásra.....ez az ország a jelenlegi létezésében-gazdasági és szociáklis zsákutca........kérdezzél már meg nálam okosabb közgazdászokat.....szomorú jövőképet fognak felvázolni.....egy ilyen jog és következmények nélküli ország-ahol a becsület fogyóeszköz........háttttttttttttttt............nem az én hazám az tuti!!!!!!”
 • 27. harcsabajusz 2010. augusztus 14. 11:48
  „Magyarország utoljára akkor fejlödött leggyorsabban, akkor volt az "aranykora" amikor a kiegyezés után egy liberális kor jött el, ai kisebb-nagyobb fordulatokkal de közel ötven évig tartott. Héla a liberális gazdaságpolitikának, Magyarország gazdaságilag megerő ödött, bizonyos technikai szempontból (pl. metró, közvilágítás) a világ élvonalába került.
  Utána vagy jobbos vagy balos autoriter rendszerek uralkodtak itt, egészen 89-ig. Hála ezeknek a rendszereknek Magyarország le is szakadt szépen az Európai országoktól. De még ma is a világ középmezőnyéber tartozik. Innen lehet lefelé is csúszni (egy bezárkózott, siránkozó, kirekesztő nemzetfelfogás eredménye biztos ez lesz), vagy ismét fejlödni (ha képes megújulni, befogadni a liberális eszmei áramlatokat, helyet csinálni a tudás alapú társadalomnak). A hagyományok megörzése és a liberális életszemlélet nem föltétlen mond ellent egymásnak. Már a bibliában megírták: amit nem kívánsz magadnak, ne tedd embertársadnak. Ez a liberalizmus alapja, bölcsebbet azóta se talált ki senki.”
 • 26. franzvon 2010. augusztus 14. 11:32
  „Élő példái vagytok, hogy belétek lehetett verni-már nem azt a bizonyosat-hanem a "magyarság" utálatát.
  A francia büszke, az angol büszke, a német büszke, az indián büszke a hagyományaira, az amerikai-kétszáz éves történelemmel-felhúzza a nemzeti lobogót a kertjében-ti meg megláttok egy jurtát és lenácizzátok a felállítót.
  Szerintem a negatív gondolkodás a betegség nem a hagyományszeretet.
  Hajrá Magyarok!!!!”
 • 25. Yossarian 2010. augusztus 14. 11:06
  „-puhul- bocs.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felállhat a parlamenti vizsgálóbizottság Sukoró ügyében

A parlament őszi ülésszaka alatt valószínűleg felállhat a sukorói kaszinóberuházást vizsgáló… Tovább olvasom