Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Megnyílt a Mikulásgyár - fotók

Keddtől már várják a tartós élelmiszereket, jó minőségű ruha és játékadományokat a rászorulók részére.
A budapesti Lurdy Ház mellett országszerte hét vidéki plázában, Debrecenben, Kanizsán, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon és Zalaegerszegen nyílnak meg további adománypontok. A budapesti Ötvenhatosok terén hagyományosan felállított legnagyobb állomás péntektől várja az adományokat.
   
Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője kiemelte, hogy a  szokásos adományok mellett idén újdonság, hogy élményeket, például  cirkusz- és színházjegyeket is lehet ajándékozni a hátrányos  helyzetű gyerekek részére.   
   
Fotók


További újítás, hogy a budapesti bevásárlóközpontban első alkalommal épül fel egy tudományos játszóház is, ahol hétvégenként kémiai és fizikai kísérletekkel várják a gyerekeket, a Köszi, jól vagyok! elnevezésű program keretében mentálhigiénés beszélgetéseken lehet részt venni. A 15 perces ingyenes beszélgetésekkel a  helyszínre érkezők lelki egészségén szeretnének segíteni a szakemberek. A programra az info@koszijolvagyok.hu email címen lehet jelentkezni.   
   
A Mikulásgyár túlterheltsége miatt a szervezők arra kérik az adományozókat, hogy a kisebb, kézben is szállítható csomagokat a Lurdy Házban lévő ponton vagy a postákon adják le és csak a nagyobb  felajánlásokat vigyék az Ötvenhatosok terére. A postákon december 2. és 21. között leadott, lezárt dobozokra a "Mikulásgyár"  feliratot kell ráírni, ezeket a Magyar Posta ingyenesen továbbítja a vöröskereszt raktáraiba.   
   
A beérkező adományokat a segélyszervezet önkéntesei juttatják el a rászoruló családok részére. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év letöltendőt kapott Szima Judit

Öt év letöltendőt kapott Szima Judit
A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát sikkasztás miatt ítélték el. Tovább olvasom