Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Megnyílt az V. magyar Táncfesztivál

Győrött megnyílt az 5. Magyar Táncfesztivál. A Győri Balett otthonában, a Győri Nemzeti Színházban.

Győrött tegnap megnyílt az 5. Magyar Táncfesztivál. A Győri Balett otthonában, a Győri Nemzeti Színházban megtartott megnyitón már jól látszott, a hazai táncélet legjobb csoportjai és a külföldi szakemberek legérdeklődőbbjei itt vannak a megyeszékhelyen.

PROGRAM ITT >>

Bozsik Yvette-től a Budapest Táncegyüttesig szinte teljes palettát nyújt az 5. Magyar Táncfesztivál a közönségnek és a szakmának. A modern balett és a néptánc is bekerült abba a válogatásba, amely nyilván nem lehet teljes, viszont jól reprezentálhatja, hol tart ma a tánc Magyarországon. A fesztivál rangját külön növeli, hogy idén a szokottnál is sokkal több külföldi szakembert hívtak meg a nézők közé. Pk egyfajta táncvásár résztvevői. Válogathatnak saját fesztiváljaikra, kapcsolatokat építhetnek.
Az előadások színhelyei: Győri Nemzeti Színház, Bartók Béla Megyei Művelődési Központ, Kisfaludy Terem, Győri Nemzeti Színház előtti tér. Programok naponta a Kisalföldben, illetve a www.gyoritancfesztival.hu oldalakon és a programhelyszíneken. A szabadtéri előadások ingyenesek.
A Győri Balett mint főszervező az eseményt idén kivitte az utcára. Számos előadást mutatnak be a Győri Nemzeti Színház előtt felállított színpadon. Kis fesztiválkocsmákban beszélgethetnek az emberek, sőt, minden nagybemutató után a színházi sarokban a fellépő sztárokkal is találkozhat bárki, aki beszélgetni szeretne a bemutatott darabról. Kiss János, a Győri Balett igazgatója kifejtette, szeretnék megmutatni a közönségnek és a külföldi impresszárióknak is, hol tart ma a magyar tánc.
A Magyar Táncfesztivált idén úgynevezett show case is színesíti: a Kisfaludy Teremben lehetőséget kapnak az alternatív előadók is. Erre már régóta nagy szükség volt, hiszen a hivatásos táncműhelyek mellett már régóta működnek olyan társulatok, amelyek új utakat keresnek a testbeszédhez.
Győr a tánc városa. Már most az, és ha a városvezetés szándéka mellett továbbra is kitart, a jövőben még inkább az lesz. A hazai fesztiválok közül a legismertebbeknek arcuk, külön csak rájuk jellemző ízeik vannak. A megyeszékhelynek ezt a különleges ismertetőjelet a tánc jelenti és jelentheti majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

De Rossi bocsánatot kért

Az olasz labdarúgó-válogatott középpályása az Egyesült Államok elleni találkozón a kiállítás sorsára… Tovább olvasom