Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Megnyitotta kapuit

a zeneóvoda

Kétszázhatvan növendék tanul a mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Az idei év újdonsága, hogy megnyitotta kapuit a zeneóvoda is.
Kismértékben ugyan, de némileg kevesebb a zeneiskolás a Lajta-parti városban, mint a korábbi években. Az intézmény helyettes vezetője, Szabó Gizella érdeklődésünkre elmondta: ennek hátterében elsősorban az áll, hogy az állam a különböző művészeti ágak oktatása közül csak egyet támogat. Ha valaki például táncolni is szeretne, akkor sok családnak az anyagi lehetőségei miatt választani kell. A zeneoktatás persze akkor sem ingyenes, ha csak erre jár a diák: félévente 6000 forintjukba kerül a szülőknek.
A növendékek Mosonmagyaróváron valamennyi klasszikus hangszeren, továbbá szintetizátoron is tanulhatnak.
A legnépszerűbbek a fúvósok: a furulya, a fuvola és a rézfúvósok, de sokan választják a gitárt is. A zeneiskolának ifjúsági fúvószenekara is van. A hegedű és a zongora iránti érdeklődés kicsit visszaszorult, ez utóbbinál főként amiatt, hogy a zongorát a gyakorláshoz meg kell vásárolni, ám ez elég költséges beruházás a családoknak.
Újdonság, hogy az idei tanévben elindították a zeneóvodát, ahová azokat a nagycsoportos óvodásokat várják, akik szeptember 1-jéig betöltötték már a 6. életévüket. Eddig 15 kis növendékük van, de még lehet jelentkezni a zeneiskolában.

Órabeosztás

A zeneiskolában csütörtökön délután három és öt óra között történik meg az órabeosztás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb távra tervez

Román junior-világbajnok kapussal erősített a magyar bajnok

Audi-ETO. Stancuta Guiu… Tovább olvasom