Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Megnyitotta kapuit az ország első roma vendéglője

Cigány tyúkos káposzta, kacsanyak késsel vágott tésztával, illetve csirke farhát móringgal - ilyen és ehhez hasonló ételek szerepelnek az ország első roma vendéglőjének étlapján Békés városában - közölte az étterem tulajdonosa kedden.
Ásós Géza, aki maga is roma származású, elmondta: a napokban megnyílt étteremben mindenekelőtt a tradicionális roma ételeket szolgálják fel, és a főzés alapja a finomság mellett az olcsóság. Az új étterem főszakácsa a roma tulajdonos családjának segítségével sajátította el az ételek elkészítésének fogásait. A csirke farhát móringgal például úgy készül, hogy a főtt krumplit hagymásan készítik elő, majd piros fűszerekkel ízesítik.

A Kira vendéglő tulajdonosa abban bízik, hogy sikert arat vállalkozása, mert a roma ételeket, például a töltött káposztát hétköznap is felszolgálják, és ez nem jellemző a magyarországi éttermek kínálatára.

A vállalkozó egyébként egy korábbi pizzériát alakított át, és mint fogalmazott, száz négyzetméteres konyhája a legkényesebb uniós előírásoknak is megfelel.

Az étteremben rövidesen autentikus, a valódi cigány folklórt őrző roma zene várja majd az érdeklődőket.

Olvasóink írták

  • 14. Jozsoci 2011. október 19. 15:38
    „Én cigánypecsenyét rendelek!”
  • 13. deszkás 2011. október 19. 12:49
    „Helyesbitek:ez egy törölt hozzászólás helye.”
  • 12. deszkás 2011. október 19. 12:41
    „Ez egy hozzászólás helye.”
  • 11. kuyulu 2011. október 19. 10:14
    „Bizonyára igazat ír az internet, de én egy pár éve itt élek.Sok helyen ettünk már szármát de még itt húsosat nem ettem,csak amit a nejem csinál.”
  • 10. kzk 2011. október 19. 09:41
    „http://www.biochef.hu/index.php?content=319”
  • 9. kzk 2011. október 19. 09:36
    „8.kuyulu Te rátapintottál a lényegre rizsesen a kinaiak eszik.”
  • 8. kuyulu 2011. október 19. 09:29
    „5. kzk Te rátapintottál a lényegre a szárma török eredetú és a szőlőlevélbe kizárólag rizst csavarnak,abból is csak a hosszú szeműt.”
  • 7. qrumpli 2011. október 19. 03:51
    „Hát akkó most roma vagy cigány?
    Elég volt a kirekesztésből és a rasszizmusból!!!
    Mi közük van a romáknak a cigánypecsenyéhez?”
  • 6. heró 2011. október 19. 01:23
    „4. booo ! Szerintem is igazad van! A romák legfeljebb a cigánykereket és a cigányfúrot találták fel!!”
  • 5. kzk 2011. október 18. 23:33
    „A töltött káposzta az török eredetü étel (szárma) törökországban szölö levélbe csomagolják a hust.”
  • 4. booo 2011. október 18. 22:29
    „Na ne már! A töltött káposzta soha nem volt cigány étel! A wikipédiát néha elolvashatná a cikkíró mert ott lehet hogy az igazság van leírva, alátámasztva. Ha nem hiszi: "A töltött káposzta vagy alföldi nevén szárma vagy Erdélyben takart a magyar konyha egyik jellegzetes téli étele." Ebből számomra világosan kiderül hogy nem roma hanem magyar étel !”
  • 3. Kapitalistapista 2011. október 18. 21:04
    „"...mert a roma ételeket, például a töltött káposztát..."
    Ezen analógiájára maradjunk annyiban, hogy azért roma étterem, mert cigány a szakács és azért roma zene mert cigány a prímás.”
  • 2. jozko 2011. október 18. 17:39
    „Olcsó omlett is lesz?
    Tudjátok a receptjét?”
  • 1. Domonics 2011. október 18. 17:29
    „Milyen a valódi cigány folklórt őrző roma zene ??? Nem vagyunk túl polkorrektek??? Vagy szótagra fizetnek???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

414 ember elbocsátását tervezik a közmédiában

A szakszervezetekkel a bejelentést követő hetedik napon kezdődhetnek meg a tárgyalások az elbocsátásokról. Tovább olvasom