Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Megölte egyik támadóját a magyar állampolgárságú ukrán férfi

Sztavropolban egy ukrán nemzetiségű magyar állampolgárságú férfi az őt elrabolni akaró három dagesztániból egyet leszúrt, a másikat megsebesítette. Menekülés közben ő is megsérült.
Ukrán nemzetiségű magyar állampolgár lehetett az a férfi, akit megpróbáltak elrabolni a kaukázusi Sztavropol körzetben. A férfi megölte az egyik támadóját, így sikerült megmenekülnie, de menekülés közben ő is megsérült.

- Mi történt azzal a magyar állampolgárral, akit el akartak rabolni?
- A jelenlegi információim szerint február 20-án a karasznodári körzetben támadta meg a magyar állampolgárt, három álarcos dagesztáni ember, válaszolta Czimre László, a Magyar Ökumenikus Segélyszolgálat észak-kaukázusi programigazgatója, aki elmondta: a férfit szerették volna, mint túszt Dagesztánba hurcolni. Útközben az illető kiszabadította magát, az egyik támadóját megölte, a másikat megsebesítette és közben ő is sebesülést kapott, jelenleg kórházban van.

- Mit lehet tudni erről a férfiről, mennyi idős, mivel foglalkozik?
- Közelebbi információim nincsenek, annyit sikerült megtudnom, hogy igaz, hogy magyar állampolgár, de nem magyar nemzetiségű személyről van szó. A hírek szerint egy ukrán nemzetiségű a támadás célpontja.

- Mit feltételez, azért rabolták el, mert magyar és próbáltak így váltságdíjat szerezni, vagy esetleg tudták róla, hogy ő ukrán?
- A jelenlegi itteni biztonsági helyzetet figyelembe véve, ami a mi munkánkat is nagyban befolyásolja, sajnos elképzelhető, hogy egy magyar útlevelet láttak nála és innentől gondolták, hogy külföldi. Sajnos az utóbbi időben itt a biztonsági helyzet romlott, de ez nem jellemző eset.

- Ilyenkor mit tudnak tenni, meglátogatják, segítik ezt a magyar állampolgárt?
- Most azon dolgozom, hogy kiderítsük, jelenleg hol van, melyik kórházban, és amint lehet, megpróbálok lejutni hozzá.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás előtt a labdarúgók

Mandátumának lejárta előtti utolsó ülését tartotta a megyei labdarúgó-szövetség elnöksége, amelyen… Tovább olvasom