Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Megőrizte fizetőképességét a borsodi önkormányzat

Pénzügyileg kiegyensúlyozottan működött 2009-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat, amely kötvénykibocsátásból és a korábban felvett hitelekből megőrizte fizetőképességét - közölte Ódor Ferenc (Fidesz) a megyei közgyűlés elnöke pénteken Miskolcon, egy sajtóbeszélgetésen.
A megye 2009-es költségvetésének csaknem egyötöde "helyben képződött", 81 százaléka külső forrásból származott, míg 5,4 százaléka hitelből - fogalmazott a közgyűlési elnök, aki megjegyezte: a megyei önkormányzat költségvetésének főösszege tavaly meghaladta a 46,5 milliárd forintot.

A fizetőképesség megtartása miatt ugyanakkor számos kényszerítő intézkedést kellett megtenni - mondta Ódor Ferenc, megemlítve ezek között a gyermekvédelmi szakellátás átalakítását, a gondozottak térítési díjának megemelését.

A bevétel több mint 90 százalékát a működési költségek finanszírozására, az intézmények fenntartására fordították, felújítási célokra csupán tizede jutott - tette hozzá.

A közgyűlés elnöke szólt arról is, hogy 2010 az elmúlt évinél nehezebbnek ígérkezik, a megye jószerivel felélte tartalékait. Ugyanakkor nem tettek le a fejlesztési céljaikról, bár a pályázati projektekhez az önrész előteremtése nem lesz egyszerű, vélhetően hitelek felvételére kényszerülnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetőeljárás indult a gázrobbanás ügyében

Közveszélyokozás miatt indított eljárást az V. Kerületi Rendőrkapitánysága a péntek hajnali, Balaton… Tovább olvasom