Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Megrontással gyanúsítanak egy Békés megyei rendőrt

Vizsgálat indult egy Békés megyei rendőr ellen, akiről feljelentője azt állítja, hogy egy 14 év alatti lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. A hamarosan befejeződő ügyészségi vizsgálat alapján dől el, hogy a rendőrt meggyanúsítják-e a megrontás bűncselekményének elkövetésével.
Feljelentés érkezett egy Békés megyei településen, Dévaványán szolgálatot teljesítő rendőr ellen, melynek alapján a Gyulai Nyomozó Ügyészség vizsgálatot indított. A feljelentő azt állítja, hogy a rendőr szexuális kapcsolatot létesített egy 13 éves ecsegfalvi lánnyal. Ez azt jelentené, hogy a rendőr megrontás bűncselekményét követte el, ugyanis 14 év alatti fiatallal akkor is bűncselekmény szexuális kapcsolatot létesíteni, ha az illető beleegyezésével történt.

"Folyik a nyomozás a feljelentett rendőr ellen, pszichológus szakértői véleményre várunk" - mondta az [origo]-nak a Békés Megyei Ügyészség sajtószóvivője. Zemplényi László arra a kérdésünkre, hogy mikor tettek feljelentést a rendőr ellen, csak annyit mondott, hogy nemrégiben. A szóvivő szerint a nyomozás előreláthatóan rövid időn belül befejeződik. Akkor dől el, hogy a rendőrt meggyanúsítják-e, vagy bizonyíték hiányában megszüntetik az ügyet.

A rendőrt az ügyészségi vizsgálat miatt nem függesztették fel állásából. Ha a rendőr bűncselekmény gyanúsítottjává válik, és a nyomozóhivatal értesíti erről a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot, a rendőr parancsnoka haladéktalanul megteszi a szükséges személyzeti intézkedést - tudtuk meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Az utóbbi időben több rendőr keveredett bűncselekmény elkövetésének gyanújába, az egymás után kipattant ügyek rendőrségi vezetők távozásához vezettek. REBISZ-es rendőröket nemi erőszak elkövetésével gyanúsítanak, autópálya-rendőrök korrupció gyanújába keveredtek, a Széna téri bankrablásnál eljáró egyik rendőrről pedig bebizonyosodott, hogy elvett a bankban talált pénzből.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilvásy: családi tragédia áll a ''Tanácsadó Jósda'' mögött

Gátlástalanságnak tartom, hogy a családom tragédiáját a Fidesz politikai célokra használja fel, de… Tovább olvasom