Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Mégsem borul sötétségbe Esztergom

Az esztergomi közvilágítást szolgáltató TIVI Kft. a képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetőjével való egyeztetés után ígéretet tett arra, ha jövő hét péntekig megkapják a frakcióvezető által ígért 19 millió forintot, akkor a korábbi tervvel ellentétben most szombaton nem kapcsolják ki a közvilágítást a városban - mondta a társaság ügyvezetője csütörtökön az MTI kérdésére.
Drága Bálint közlése szerint Tétényi Éva (független) polgármestertől korábban azt az információt kapta, hogy szeptembertől decemberig a közvilágításra a város költségvetésében nincs jóváhagyott fedezet, így az önkormányzat akkor sem fizethet, ha a számláján van pénz. Ezért jelezték az önkormányzatnak, hogy szombattól kezdődően megszüntetik a szolgáltatást.

Az ügyvezető elmondta, a polgármester jelezte, hogy kész a probléma megoldására rendkívüli ülést összehívni. Steindl Balázs (Fidesz) frakcióvezető pedig ígéretet tett, hogy a jövő hét közepén tárgyalják a közvilágítás ügyét, és szándékuk szerint határozatot hoznak 19 millió forint átutalására és az adósság rendezésére.

Drága Bálint tájékoztatása szerint az ezt követő héten a többi tartozás rendezésének módjáról, feltételeiről is tárgyalásokat folytatnak az érintettek. Az önkormányzat 131,5 millió forinttal tartozik a közvilágításért, amelyből 112 millió forint lejárt tartozás.

A polgármesterrel és a Fidesz-frakció vezetőjével való egyeztetés alapján a TIVI Kft. ígéretet tett, hogy közvilágítás kikapcsolását jövő hét végéig nem kezdik meg, ha számlájukra megérkezik az ígért, legalább 19 millió forintos összeg - közölte az ügyvezető.

Steindl Balázs az MTI-nek elmondta, a Fidesz-frakció célja, hogy legyen a városban közvilágítás, akkor is, ha az adósságrendezés miatt szűkös a város mozgástere. Tétényi Éva polgármestert az MTI-nek nem sikerült elérnie, mivel külföldön tartózkodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táppénzszerű ellátás lesz a rokkantnyugdíjból

Átalakítják a rokkantsági nyugdíjrendszert, mert a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, pazarló és folyamatosan államadósságot generál. Tovább olvasom