Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Mégsem fecsegnek többet a nők

A nők nem fecsegnek többet, mint a férfiak – állapította meg egy csütörtökön megjelent amerikai tanulmány.
A nők és a férfiak naponta csaknem azonos számú szót ejtenek ki – állapította meg a texasi és az arizonai egyetem kutatócsoportja, amely eredményeit a Science című folyóiratban ismertette.

A nők mintegy 16.215 szót, a férfiak pedig 15.669 kilenc szót mondanak naponta. A különbség mindössze 546 szó, azaz a kutatók szerint statisztikailag nem jelentékeny.

Ezek a számok nagyban eltérnek attól a „macsó" közhelytől, amely szerint a nők ajkát állítólag naponta húszezer, a férfiakét pedig mindössze hétezer szó hagyja el.

A kísérletben mintegy négyszázan vettek részt, a kutatók naponta diszkrét körülmények között, digitális magnetofonokkal rögzítették az azonos létszámú fiú és leány egyetemistákból álló csoportok szavait az Egyesült Államokban és Mexikóban.

A pszichológusok hat csoportot vizsgáltak meg kettőtől tíz napig terjedő időszakok alatt. A felvételek 1998 és 2004 között készültek. A kísérleti alanyok magukkal hordozták a felvevő készülékeket, amelyek napi 17 órán keresztül diszkréten rögzítették a beszédüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem Kármán Irén látható a rendőrségi felvételeken?

A rendőrség által bemutatott köztéri kamerák felvételei valószínűleg nem Kármán Irént mutatják, s a… Tovább olvasom