Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Mégsem január 1-jén járnak le az ügyfélkapus jelszavak

Egy kormányrendeletben módosították az ügyfélkapuhoz tartozó jelszavak lejárati idejét, így január elseje után is hozzáférhet az ügyfélkapuhoz az a mintegy háromszázezer ember, aki mostanáig nem módosította jelszavát - mondta Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal (KEK KH) elnöke pénteken az MTI-nek.
Mint kifejtette: október elsejével 650 ezer ember jelszava járt volna le, ezek érvényességét akkor három hónappal átmenetileg meghosszabbították. Időközben már mintegy 300 ezer ember módosította jelszavát, de még így is nagyjából ugyanennyi embernek járna le a jelszava egyszerre.

A Magyar Közlönyben megjelent, péntektől hatályos kormányrendelet módosítása szerint: "Az e rendelet hatálybalépését megelőzően létesített ügyfélkapuhoz tartozó jelszó megújítás hiányában (...) 2012. évben, az ügyfélkapu regisztráció időpontjával megegyező hónap azonos napján jár le". Vagyis a jelszavak jövőre az ügyfélkapu korábbi regisztrációja időpontjának évfordulóján járnak le. Aki például március 3-án regisztrált, annak 2012. március 3-áig van ideje arra, hogy új jelszót igényeljen.

Vetési Iván elmondta: az új szabályozás értelmében nem az alapból beállított dátum, hanem a regisztrációtól számítják a lejárati időt, így elkerülhető hogy egyszerre tömegesen akarják jelszavukat megváltoztatni. Hozzátette: az év folyamán mindenkit időben tájékoztatnak majd arról, amikor jelszavának módosítása esedékes lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Jogellenesen minősítették szabálytalannak a népszavazási indítványt

A Jobbik szerint "visszaélt házelnöki jogkörével" Kövér László, amikor szabálytalannak minősítette az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseinek népszavazásra bocsátását célzó, Novák Előd által benyújtott indítványt. Tovább olvasom