Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Mégsem vonják össze a titkosszolgálatokat?

Gazdasági szakvélemények szerint nem jelentene lényeges megtakarításokat a polgári és katonai nemzetbiztonsági szolgálatok összevonása – értesült a Magyar Nemzet.
Egyelőre az összevonások elvetésére utal az is, hogy a Katonai Felderítő Hivatal megbízott főigazgatóját a napokban megerősítették a hivatalában. A honvédelmi miniszter is a "nyugalomra" és a "szakmai megalapozottságra" intette a döntéshozókat.

A lap információi szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) erre vonatkozó vizsgálata is olyan megállapításokat tett, hogy nem jelentene komoly megtakarítást a két szervezet összevonása.

Mint ismert, az egyik javaslat szerint a jelenlegi ötről háromra csökkentenék a nemzetbiztonsági szolgálatokat Magyarországon: a két elhárítást és a két hírszerzést vonnák össze egy-egy szervezetbe a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat megtartásával. Egy másik javaslat szerint a katonai titkosszolgálatokat megtartanák a honvédelmi tárca főosztályaként. A Magyar Nemzet információi szerint Szekeresnek az utóbbi megoldásról készítettek feljegyzést katonai szakemberek.

Forrás: Fn.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobban kontrolálja az érzelmeit az, aki beszél róla

Ha valaki megnevezi az érzéseit, képes azokat kontrollálni - derült ki amerikai vizsgálatokból,… Tovább olvasom