Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Megszavazták a szociális kártyát Monokon

Megszavazták Monokon a szociális kártya bevezetését. A képviselő-testület kedden arról is döntött, hogy a falu ezentúl csak magyar termékeket fog vásárolni, és magyar vállalkozások szolgáltatásait veszi igénybe. Rendkívüli segélyt pedig csak az kaphat, aki rendben tartja a házát és udvarát, kertjében pedig haszonnövényeket termeszt.
Szeptember elsejével bevezetik Monokon a szociális kártyát. Ez azt jelenti, hogy erre a kártyára utalják majd a szociális segélyeket és más juttatásokat, így azokat csak meghatározott termékekre költhetik el a rászorulók a kijelölt helyeken - mondta Szepessy Zsolt, Monok polgármestere szerdán.

A keddi ülésen a képviselő-testület döntött arról is, hogy ezentúl a hazai vállalkozók és vállalkozások megsegítése érdekében csak magyar termékeket fog vásárolni, és magyar vállalkozók szolgáltatásait fogja igénybe venni a település.

Azt is elhatározták, hogy szeptember elsejétől kizárólag az kaphat rendkívüli segélyt az önkormányzattól a faluban, aki a háza előtti területet, udvarát és kertjét rendben tartja, kertjében pedig haszonnövényeket termeszt. A polgármester elmondta: hetente körülbelül 30-40 ezer forintnyi rendkívüli segélyt oszt ki az önkormányzat a rászorulóknak.

Olvasóink írták

 • 16. flexsnake 2009. július 30. 19:05
  „,,Az, hogy az én földemről elvittek kb. 1 mázsa fokhagymát, az még hagyján, mert én ebbe még nem megyek tönkre, bár a guta ütöget.
  De idős embereket lopnak meg, elviszik az általuk megtermelt zöldséget, gyümölcsöt, a felnevelt tyúkot, sőt legutóbb már malacot is.
  Persze, mondhatod, hogy nem lehet bizonyítani, hogy ők voltak, de mielőtt beköltöztek a faluba, ilyen dolgok nem történtek."

  Kik vitték el? Ha tudod akkor tegyél feljelentést. Amíg nem voltak magyarországon pistiék addig nálunk sem loptak. Ahogy betelepedett a magyar, felosztották a földet, felgyújtották a kunyhóinkat és leölték akit csak találtak. Miért jöttetek ide? He? Amíg nem volt ember itt, én is elvoltam.
  JA de nem is olvasol olyat hogy ellopták az autóm és biztosan fehérek voltak szőkén és kék szemmel. Mert vádaskodni nem itt kell. általánosítani sem.”
 • 15. flexsnake 2009. július 30. 19:00
  „12. csak egy kérdés: és miért kellene egyáltalán segélyt adni? Ez egy látszatintézkedés mert a boltban beüti hogy kenyér és kiadja a sört. Ilyen egyszerű. Még mindig nem vizsgálták felül a kérelmezők jogosultságát. Ez látszatintézkedés, ráadásul alkotmányos jogokat sért. Nagyon komolyakat.
  Büntethető az akinek a kertje tele van allergiát okozó növénnyel. Kötelezhető a kiszedésére. Ha ezt nem teszi akkor bírság. EZ is megoldható.
  Azt nem értem, miért tesznek úgy mintha most jól odaszóltak volna a visszaéléseknek. Hiszen továbbra is megkapja az is a pénzt aki nem szorul rá.”
 • 14. SP 2009. július 30. 18:11
  „Ez arra példa, hogy lehet jó is ami esetleg törvényellenes. Így nem herdálja a közpénzt, hűtlen kezeléssel sem vádolható.”
 • 13. eva45 2009. július 30. 14:22
  „Rendben tartani a környezetünket ez alapvető dolog.
  Inkább növények legyenek a kertben mint a gaz. De ebben a kínzó melegben a gyom jobban fejlődik mint a haszonnövny.”
 • 12. 140 2009. július 30. 08:41
  „flexsnake,
  igazad van, ami az elveket illeti, de azért (kis településen lakom) nem biztos, hogy rossz úton járnak, akik megpróbálják "szocializálni" azokat, akik eddig nem tettek semmit a saját boldogulásukért.
  A mi településünkön is nagyon kellene tenni valamit, mert bizonyos portákon csak gaz terem, nem irtják még a parlagfüvet sem, és amikor figyelemztetik őket, azt mondták: "a szomszédok nem adták kölcsön a fűnyírót".
  Segélyt igényelnek, ugyanakkor a (teljesen lepusztult) lakásban plazmatévé van, aminek a doboza még az udvaron található, de azt "ajándékba kapták" rokonoktól. Már volt egy házuk a községben, de télen a tetőből minden második szarufát kifűrészeltek, úgyhogy az életveszélyes lett, ezért vettek egy másikat (vajon miből???), azt meg otthagyták, azóta már az összedőlés határán áll. Hiába szólítgatjuk fel őket, hogy hozzák rendbe, szüntessék meg a balesetveszélyt, egyszerűen nem veszik át a leveleket, azzal, hogy az "nem nekik szól", mert akinek a nevén van, az éppen véletlenül sose tartózkodik ott.
  Az, hogy az én földemről elvittek kb. 1 mázsa fokhagymát, az még hagyján, mert én ebbe még nem megyek tönkre, bár a guta ütöget.
  De idős embereket lopnak meg, elviszik az általuk megtermelt zöldséget, gyümölcsöt, a felnevelt tyúkot, sőt legutóbb már malacot is.
  Persze, mondhatod, hogy nem lehet bizonyítani, hogy ők voltak, de mielőtt beköltöztek a faluba, ilyen dolgok nem történtek.”
 • 11. Zs 2009. július 30. 08:22
  „Haszonnövény = bodzaaaaa!!!!!”
 • 10. nagyonnagy 2009. július 30. 08:16
  „Nagyon jó kezdeményezés.
  Gratulálok.”
 • 9. flexsnake 2009. július 29. 20:10
  „Mondjuk el lehetne kezdeni azzal hogy a polgármester munkahelyeket teremt. Mert mióta ott van még nem történt változás. Ellenben elég bitang hely lett.
  Neki is adnék ilyen szocikártyát és megnézném mikor törölné el. Bort iszik és vizet prédikál.”
 • 8. Hmmm... 2009. július 29. 18:15
  „Lehet, hogy a kezdes nem tokeletes, ugyanakkor megfelelo celt tuztek ki. Valoszinuleg elojonnek majd a hianyossagok es a rendelkezes kiforrja magat. En azt mondom, a helyi gondokat az ott elok tudjak es ismerik, legyen lehetoseguk arra, hogy a sajat portajukon soporjenek.
  Valahol el kell kezdeni!”
 • 7. dodó 2009. július 29. 17:36
  „"...csak az kaphat, aki rendben tartja a házát és udvarát, kertjében pedig haszonnövényeket termeszt..."
  Hogy lehet leírni ijen aljas és kirekesztő tömény rasszizmust?!”
 • 6. janika 2009. július 29. 16:23
  „Montecuccoli, azt mondotta annak idején: "ha győzelem gátja a gát, akkor fel kell robbantani!"”
 • 5. flexsnake 2009. július 29. 16:18
  „,,A keddi ülésen a képviselő-testület döntött arról is, hogy ezentúl a hazai vállalkozók és vállalkozások megsegítése érdekében csak magyar termékeket fog vásárolni, és magyar vállalkozók szolgáltatásait fogja igénybe venni a település."
  Őszintén remélem hogy egy éven belül éhen halnak mivel a magyar termékek másfélszer drágábbak a külföldinél.”
 • 4. flexsnake 2009. július 29. 16:12
  „Kár hogy alkotmányellenes....
  ,,Rendkívüli segélyt pedig csak az kaphat, aki rendben tartja a házát és udvarát, kertjében pedig haszonnövényeket termeszt."
  Ennek köze nincs ahhoz hogy az illető rászorul vagy sem.
  Ha tiszta a kastély és van két uborka akkor a bmw-jét tankolhatja segélyből.
  A monoki polgármester nem normális.
  Ha a cigányokkal van baja akkor mondja meg hogy rasszista és lakoltassa ki őket. De az ilyen nem mondjuk ki de tudjuk dolgok sehova nem vezetnek.”
 • 3. 751510 2009. július 29. 15:50
  „Én üdvözlöm az ötletet, bár még így is elég enyhe.”
 • 2. garbon 2009. július 29. 15:02
  „Az érvényben levő tőrvényt nem lehet rendelettel felülírni ez az út nem járható.”
 • 1. garbon 2009. július 29. 15:01
  „Ezt helyi rendelettel nem szabályozható. Alkotmánybíróságon meg lehet támadni mert alkotmány ellenes az ilyen formában a segély kiutalása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetek és kilőtt őz az M7-esen

Több baleset is történt szerda délelőtt az M7-es autópályán. A Balaton felé vezető oldalon először… Tovább olvasom