Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Megszavazza a Fidesz a költségtérítés megadóztatását

Támogatja a Fidesz és a KDNP azt az MSZP-s javaslatot, ami 15 százalékos adót vezetne be a képviselői költségtérítés után - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfői ülése után.
Az elnökség ajánlásnak megfelelően a frakciószövetség arról is döntött, hogy név szerinti szavazást kérnek a 13. havi nyugdíj módosításáról szóló törvényjavaslat keddi voksolására és egységesen nemmel szavaznak majd - tette hozzá.

Navracsics Tibor a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: megszavazzák a szocialisták költségtérítés megadóztatásáról szóló javaslatát, de nem tartják elégségesnek, ezért a hétfői rendkívüli Házbizottsági ülésen kezdeményezik, hogy Házszabálytól eltérve akár már hétfőn tárgyaljon az Országgyűlés két, takarékosabb államról szóló Fideszes javaslatról. Ezek egyrészt az átlagfizetéshez kötnék az állami cégek felügyelő bizottsági, illetve igazgatótanácsi tagjainak honoráriumát, másrészt a 2002-es szintre állítanák vissza a miniszterek fizetését. Emellett a Fidesz ismét megpróbálja napirendre vetetni a kisebb parlamentről szóló javaslatát is.

Olvasóink írták

 • 7. skeletorNB 2008. november 24. 17:26
  „Legalább már hallani arról, hogy némi egyezségre jutnak, nem pedig a másik fél lehúzása a cél.”
 • 6. achilleus 2008. november 24. 14:37
  „Már itt is a válasz Logatitmus! Tessék (1 percen belül!)
  "Nem tárgyal ugyanakkor hétfőn az Országgyűlés a kormány, valamint az állami vállalatok igazgató tanácsainak és felügyelőbizottságainak tagjainak fizetéscsökkentéséről, bár a Fidesz kérte az ehhez szükséges Házszabálytól eltérést."”
 • 5. achilleus 2008. november 24. 14:33
  „Logaritmus! Nem lenne magával semmi probléma, ha nem lenne a korlátoltságig egyoldalú. Hozzászólásához:
  Ki volt a beterjesztő???? Az MSZP! Miből gondolja, hogyha a Fidesz 50%-ot akarna levonatni, akkor az MSZP megszavazza?
  Elolvasta a cikket? Figyelje meg a második bekezdésben lévő Fidesz indítványokat hogyan fogja az MSZP-s TÖBBSÉG elküldeni a süllyesztőbe!
  Mellesleg N.P. hozzászólását tartom mérvadónak!!! Kettőn áll a vásár!”
 • 4. papsajt 2008. november 24. 14:23
  „tehát most már 18milló helyett, 15,3 millió marad nekik, tisztán zsebbe. ebből. a bizottsági díjakat nem is nézi senki.”
 • 3. N.P. 2008. november 24. 14:19
  „Uraim !
  Nem lehetne, hogy ezután a fizetésemet simán költségtérítésnek nevezzük ? Vagy mondjuk a felét. Gusztustalan egy banda ez - pártállástól függetlenül.
  Az igazi hatékony és hosszútávú megoldás az eszéletlenül sok képviselő számának radikális csökkentése lenne... de ne legyenek illúzióink. Ezt hol a FIDESZ, hol az MSZP fogja megtorpedózni mert amikor saját érdekükről van sző példásan tudnak együttműködni.”
 • 2. Logaritmus 2008. november 24. 13:12
  „Fidesz = két lelkű párt.

  Amikor arról volt szó, hogy csak SZÁMLÁVAL igazolt módon lehessen kapni költségtérítést, akkor azt a Fidesz és a KDNP nem szavazta meg. Most "csak" arról van szó, hogy a bemondásra kapott költségtérítés után legalább adót kell fizetni.

  Nagy dolog. Majd kérnek annyival többet, mint az adó és ugyanannyi marad a zsebben, mint előtte. Számlát ezután sem kell vinniük.

  Hajrá, Fidesz! Már megint vakítjátok a féleszűeket.”
 • 1. dondongó 2008. november 24. 12:34
  „Jobban mutatna az szja legfelső adókulcsa + a tb terhek. Ha már közteherviselés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év múlva már az önkormányzatokat is elöntheti az adósság

Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese szerint a magyar önkormányzatok GDP-hez… Tovább olvasom