Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Megszavazza az SZDSZ a 2009-es költségvetést

Megszavazza az SZDSZ a jövő évi költségvetést - jelentette be Fodor Gábor pártelnök a frakció hétfői ülése után. Mint fogalmazott, az SZDSZ úgy látja, a jelenlegi helyzetben elengedhetetlen, hogy legyen költségvetése az országnak, ezért készek támogatni; a támogatás nem a kormánynak, hanem Magyarországnak szól.
Fodor Gábor szerint az SZDSZ emelt fővel mondhatja azt, hogy készek meghozni ezt a döntést már csak azért is, mert teljesül az a három legfontosabb célkitűzés, amit másfél hónappal ezelőtt fogalmaztak meg. Vagyis: az idei hiánycél jóval alacsonyabb lesz a tervezettnél, az Országgyűlés megszavazta a plafontörvényt és létrejön a Stabilitási és Adóreform Alap is.

Az SZDSZ elnöke azt mondta, tisztában vannak az SZDSZ felelősségével, de azzal is, hogy olyan világgazdasági válsággal kell szembenézni és olyan gazdasági válság van Magyarországon is, amelyben az ország, az itt élő emberek érdeke kívánja azt, hogy legyen elfogadott költségvetésünk. "Ha az országnak nincs elfogadott költségvetése, vagy olyan körülmények között születik, ami az instabilitás látszatát kelti, az a magyar emberek bőrére megy" - mondta a politikus, hozzátéve, hogy ebben az esetben elszabadulhat a forint árfolyam és olyan súlyos következményei lehetnek a gazdasági instabilitásnak, amit ma még talán nem is lehet látni. Épp ezért az SZDSZ felelősen és az ország érdekében hozta meg ezt a döntését, mind a frakció, mind az ügyvivői testület - tette hozzá.

Kérdések feltételére nem volt lehetőség, így nem derült ki például az sem, hogy egyhangú támogatást kapott-e a testületekben a döntés.

Az Országgyűlés kedden szavaz a 2009-es költségvetés fő számairól, a zárószavazás december közepén lesz.

Olvasóink írták

 • 18. Ferrari 2008. november 25. 18:44
  „Power! Teljesen egyetértek veled.De sajnos - ismerőseim közt- bőven terjednek azok a nézetek, amiket leírtam.
  Lsd. a 17. hozzászólást.
  Ilyen helyzetben nincs az az ember, aki meg tudná mondani , mi lesz 2010-ben.”
 • 17. ultra 2008. november 25. 12:38
  „mszp: gyurcsány... ennyi
  fidesz: ők se tudnak nyarat csinálni...
  mdf: egy kurva párt, egy kicsit jobbra egy kicsit balra pucsit...
  szdsz: kártékonyak de nagyon

  Marad a JOBBIK!
  Csak ők fognak fellépni a cigányterror és a segélyezés ellen, azért is mert nem ezektől várják a szavazatokat!

  Ha a fenti 2 nagy párt nyer akkor semmi nem fog változni, tőlünk adófizetőktől még több pénzt vonna el, ők pedig többet kapnak!

  Én várom a 2010-et!
  ÉBRESZTŐ MAGYAROK!”
 • 16. Power 2008. november 25. 11:35
  „Ferrari! Mit kap ma cserébe az állampolgár a Gyurcsány-kormánytól a befizetett adóiért és járulékaiért? Megszorítást.
  Az MSZP-SZDSZ koalíció rendszerváltás óta ezt a játékot űzi úgy, hogy a jövőnket is kiárúsította.”
 • 15. Ferrari 2008. november 25. 11:23
  „Én már 2010-ben sem bízom.
  Látva a választások és az egész politizálás körüli korrupciót sztem. nagyon alacsony lesz a választási részvételi arány.
  Már a Fidesz-ben sem bíznak az emberek.
  Egyre jobban terjed, hogy minden politikus gazember...egyik kutya másik eb...
  Valószínű mindezt azok terjesztik-és lássuk be elég sikeresen- akiknek céljuk a jelenlegi zűrzavaros állapot fenntartása.”
 • 14. ultra 2008. november 25. 10:22
  „Nyugi emberek itt van nemsokára 2010! Okosan kell szavazni és a patkányok végleg elhúznak a picsába!

  Össze kell fogni és porig rombolni őket, majd minden ügyet kivizsgálni, akkor sok mindenre fényderül majd!
  SZEGED IS!”
 • 13. Power 2008. november 25. 09:19
  „Ha az SZDSZ pénzt lát, akkor mindenre képes. Valutaalap (IMF) 15,7 milliárd dolláros hitelkeret, Európai Unió 8,1 milliárd dollár, Világbank 1,3 milliárd dolláros hitelkeret) Van itt pénz!
  (Az MSZP mint ,,kiváló válság menedzser" a hiteleket kamatait újabb hitelekből fizeti. Ehhez nem ész.)
  Szomorú és felháborító, hogy rendszerváltás óta egy kisebbségi párt dönti el Magyarország sorskérdéseit, az meg egyenesen gyomorforgató, hogy az ország érdekeire hivatkoznak, holott ,,az SZDSZ fontosabb, mint az ország" mondotta volt Horn Gábor (SZDSZ).
  A parlament önfeloszlatását is leszavazta az SZDSZ.”
 • 12. achilleus 2008. november 25. 08:57
  „Megmagyarázni, azt tudnak (ugyanonnan, mint 10., Ugró Miklós):
  "Az SZDSZ azért szavazza meg ellenzéki párt létére a büdzsét, mert: "Rengeteget ártana az országnak a jelenlegi igen veszélyes gazdasági helyzetben, ha nem volna költségvetése". Ezt Szent-Iványi István, a párt országos tanácsának elnöke mondta, de ki kell őt ábrándítanunk. A veszélyes gazdasági helyzet sem indokolja a költségvetés elfogadását. Hiszen a lényegesen jobb, kimondottan kedvező gazdasági helyzetekben is rengeteget ártott az országnak az, hogy ilyen Gyurcsány-, Veres-, Draskovics-, Bajnai-, Kóka-féle gazdasági és pénzügyi géniuszok készítették el, kényszerítették ránk, majd vették semmibe a költségvetést. Ebben a leromlott, összeomlással fenyegető helyzetben még több kárt okoznak, ránk hárítva saját dilettantizmusuk és jellemtelenségük minden következményének terheit. A balliberális igazságosság regulája szerint."

  Áldozatkésznek álcázott alattomos pénzhajhász banda ez, semmi más. Mellesleg a költségbetés el nem fogadásával csak Gyurcsány mondott volna le, új választások kiírása nem volt benne a pakliban. A saját bizottságosdis egzisztenciájukat viszont úgy látszik csak Gyurcsány szavatolja. Ki is irányítja akkor ezt az országot??? Ki miért is felelős??”
 • 11. radenko 2008. november 25. 08:55
  „Libikóka politikustól más nem várható. Fodor hazudik amikor azt mondja az ország érdeke a költségvetés megszavazása. Saját klientúrájuk túlélése fontosabb mint az ország érdeke. Most már tudjuk miért nem szeretik a politikus társaik az elnöki székben látni hát ezért amilyen politikát folytat. Fodor nem más mint egy totojázó pipogya kaméleon egyén .”
 • 10. achilleus 2008. november 25. 08:49
  „Dehogynem hoznak áldozatot, íme (MN kommentárral):
  "Ezentúl az MSZP-frakció támogatásának hála még igazságosabb lesz a közterhek elosztása, pedig az eddig is roppant igazságos volt. Azért valami csekélység hiányzott az igazságosság ideájának tökéletes, e világi megjelenítéséhez, de ha a parlament megszavazza, meglesz az is. Jelesen a parlamenti képviselők adómentes költségtérítésének megszüntetéséről van szó. Ha majd a honatyák és honanyák számlát adnak a fizetésükön felül kapott juttatásokról, sőt 15-18 százaléknyi adót is fizetnek belőle, akkor az átlag állampolgár sokkal könnyebben veszi tudomásul, hogy minden általa előállított 100 forintnyi értékből az állam 70-et lenyúl, hiszen láthatja majd, hogy attól is elvesznek 15 forintot, aki semmilyen értéket nem hoz létre."”
 • 9. h.jimi 2008. november 25. 08:17
  „a zeitgeist is ugyanolyan világvége-armageddon fantazmagória, mint oly sok más. válság van, de a gazdaságban, ez nem kéne, hogy a józan észt is megfertőzze,

  kedves homer”
 • 8. madártej 2008. november 25. 08:09
  „Köcsögök ezek mind. Nekik fontosabb a pártjuk, mint az ország. Így is kell velük bánni!”
 • 7. molotovkoktél 2008. november 24. 23:32
  „ZSDSZ...na ez az a párt,amelyik kívúl-belül mocskos. Még a maszopban is-szigorúan a kisember szintjén magam is ismerek néhány jó arcot- ezek a tetvek egytől egyig Dunába való, újgazdag, rózsadombi exkomcsi ZS...iráf patkányok.”
 • 6. Conquer 2008. november 24. 23:25
  „Logaritmus

  speciel én láttam a 2009-es büdzsét (ajánlom a PM honlapját, ott fenn vann) és bicskanyitogató tételek vannak benne annak ellenére, hogy gazdasági válság van... Ezek a mocskos férgek nem saját magukon kezdik, hanem az egyszerű embereket sarcolják meg... Meg természetesen rengeteg pénz van roma programokra meg holocaust megemlékezésekre (pl. 3 milliárd kárpótlásra stb..) Eközben meg egészségügyre, oktatásfejlesztésre nem nagyon van, meg elvonások mindenhonnan, de ezeknek a parazitáknak mindenre van, ezek nem spórolnak magukon...”
 • 5. Logaritmus 2008. november 24. 23:11
  „Hazug, tolvaj banda, stb. stb. stb.

  Most már csak azt lenne jó tudni, hogy az SZDSZ miért érdemli ezt tőletek? Ismeritek a költségvetést és szerintetek az nem jó? Vagy ezt rágta a szátokba a HírTV és itt mondjátok fel a bemagolt leckét?”
 • 4. Conquer 2008. november 24. 23:07
  „Ezek az anyjukat is eladnák a hatalomért...

  Remélem, hogy a jövő évi büdzsébe a marhavagonokat is betervezték maguknak...

  Mi meg szívunk egyszerű magyarok...”
 • 3. homer 2008. november 24. 22:38
  „A tisztánlátás végett:http://video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908”
 • 2. batray 2008. november 24. 22:17
  „Jók azok az Audi kulcsok a zsebben,meg a sok zsozsó,amit le lehet nyúlni az IMF hitelből wazze minek léptek ki a koalicióból wazze?mocskos banda megmondta már horn gábor, hogy fontosabb az szdsz mint az ország. Akkor meg nem kell csodálkozni”
 • 1. homer 2008. november 24. 20:40
  „Hazug, tolvaj banda!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internetes fotó buktatta le a furnérrendőrt

Saját magát buktatta le egy szigetközi férfi, aki két évvel ezelőtt heccből ellopott egy útszéli… Tovább olvasom