Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Megszépült a hivatal Mórichidán

Megszépült Mórichida polgármesteri hivatala, a külső munkálatokban számos önkéntes szakember nyújtott segítséget. A már igen időszerű beruházás tízmillió forintba került.
A több mint nyolcvanéves épületre már igen ráfért a felújítás. Egy korábbi támogatásból sikerült kicserélni ugyan a nyílászárókat, de ettől még rossz volt a tető, s mindenhol, kívül-belül felújításért kiáltott a mórichidai polgármesteri hivatal épülete. Ihász László polgármester elmondta: 2004-ben egy két évre szóló, megosztott támogatást nyert a község a megyei területfejlesztési tanácstól, így tavaly a tetőszerkezetet, idén a külső vakolást és a térburkolást sikerült megcsinálni. A hatmillió forintos támogatáshoz négymilliót tett hozzá az önkormányzat, de ez sem lett volna elég mindenre. Számos önkéntes segített, az egyébként akadálymentesített épület előtti díszburkolatot egy helyi kőműves ingyen rakta le, ugyanígy a lakosoknak köszönhetőek az igényes, fából készült zászlótartók, valamint a postaláda és még jó pár kisebb „szépészeti” munka. A faragott címer Kovács Lajos alpolgármester munkáját dicséri.
Egy csobogót is kialakítottak a hivatal előtt, vizét a közelben lévő artézi kút feleslegéből nyerik.
Ez a kút egyébként híres a lágy vizéről, a helybéliek közül sokan ma is ebből isznak, jóllehet, régóta van már vezetékes ellátás.
A felújított épület átadása alkalmából a község átvette a megyezászlót Szabó Miklóstól, a megyei közgyűlés alelnökétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisilő szobrok – az egyenjogúság jegyében

Brüsszel jelképét, a pisilő kisfiút 1619-ben helyezték el a Grand Place-tól két sarokra. A… Tovább olvasom