Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Megszökött egy rab

Megszökött egy rab a Katonai Ügyészség épületéből tegnap délelőtt Budapesten. A férfi leütötte az őt előállító büntetés-végrehajtási tisztet, és annak fegyverével elmenekült.
A rabot tegnap délelőtt meghallgatásra szállították át a Kozma utcai fegyházból a Katonai Ügyészség épületébe. A fogvatartott leütötte az őt előállító büntetés-végrehajtási felügyelőt és elvitte a fegyverét.
A férfit korábban 8 év börtönre ítélték fegyveres rablásért. Most egy másik ügyben szerették volna meghallgatni, ezért vitték a Katonai Ügyészség épületébe. Biczó László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának általános helyettese nem kívánt részleteket közölni a szökésről. Azt azonban elmondta, hogy az elítéltet kísérő őr megsérült és kórházba szállították.
A rendőrség azonnal elkezdte keresni a szökött rabot. A belvárosban és a külső részeken is folyamatosan ellenőriztek. A rendőrség az összes Budapestről kivezető utat lezárta. Minden autóst ellenőriztek, és minden autót átvizsgáltak. Az útzárat estére feloldották.
Szökésekor a büntetés-végrehajtási, úgynevezett mákos formaruha volt a rabon, mely alatt zöld színű pólót viselt – tudta meg a Független Hírügynökség a BRFK sajtóosztályától. A rendőrség felhívta az állampolgárok figyelmét: a férfinél fegyver van, veszélyes, ne próbálják feltartóztatni!
Lapzártánkig nem érkezett jelentés arról, hogy elfogták volna a szökött rabot.
A BRFK Bűnügyi Főosztály II. Kiemelt Ügyek Osztálya eljárást indított T. I. Z. budapesti lakos ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntett és fogolyszökés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi 38 éves, 175–180 cm magas, erős testalkatú, barna hajú, dús szemöldökű, kék szemű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüzes téli trend

A rubinvörös teszi ragyogóvá a szokásos téli színeket: a feketét-fehéret és a szürkét, a türkiz… Tovább olvasom