Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Megszökött ragyás Tóni feltételezett gyilkosa

Megszökött a házi őrizetből M. Róbert, akit egyebek mellett azzal vádolnak, hogy 2004 júniusában megölte az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismert H. Antalt. A szökevény ellen belföldi elfogatóparancsot adtak ki - közölte a Fővárosi Bíróság kedden.
Az ügyészség vádja szerint M. Róbert egy bűnszervezetet hozott létre, amely akár ezer főt is mozgathatott volna. Az alvilágban csak "fekete sereg" néven ismert csoport vezetőjét, M. Róbertet az ügyészség többek között azzal vádolja, hogy egy korábbi sérelmét megtorolandó ő adott megbízást az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismert H. Antal megölésére.

A gyilkosság 2003. augusztus 27-én történt egy III. kerületi szórakozóhely előtt, Ragyás Tóni a helyszínen életét vesztette.

Szintén a vádban szerepel, hogy M. Róbert és társai 2004. június 23-án gyülekeztek egy XV. kerületi diszkóban, ahol a szervezet mintegy 150-200 tagja jelent meg. A helyszínen egy rivális csoport több tagja is feltűnt. M. Róbert felszólította az épületben tartózkodókat a harcra, s az eset lövöldözésbe torkollt. A vádirat által nem számszerűsített lövésektől az ügyészség szerint csak egy személy sérült meg, ő is csak könnyebben a repeszdaraboktól.

Ugyancsak a vádiratban szerepel egy mátészalkai vállalkozó megfenyegetése, aki M. Róbert riválisa volt, mint a csengersimai határátkelőnél folytatott illegális cigarettakereskedelem felvásárlója. M. Róbert javaslatot tett a piac felosztására. V. János színleg elfogadta az ajánlatot, de nem tartotta be. 2004. november 10-én megtorlásul M. utasítására Budapestről, Miskolcról, Szolnokról és Érdről a szervezet tizenhárom tagja indult Mátészalkára megölni V. Jánost.

A támadók zárva találták az ajtót, nem tudták betörni azt, s bár többször rálőttek áldozatukra, végül elmenekültek, amikor a férfi a hozzátartozóinak kiabálni kezdett, hogy hívják a rendőrséget.

A perben a vádlottakat többek között emberöléssel, annak előkészületével illetve kísérletével, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, zsarolással, csalással, bűnpártolással, rongálással, magánlaksértéssel vádolja az ügyészség.

M. Róbert előzetes letartóztatása 2008. szeptember 19-én szűnt meg egy jogszabályi rendelkezés folytán. A törvény szerint ha az előzetes letartóztatás tartama a három évet eléri, az előzetes letartóztatás megszűnik. A rendőrség 2006. június 28-án jelentette be, hogy elfogta a férfit és a hozzá köthető bűnözői kört.

Olvasóink írták

 • 8. gyorgy99 2010. január 20. 06:42
  „haziorizetbol megszokni....? valszeg elengedtek+ belfoldi elfogatoparancs. erdekes. kerdezzek meg O. viktort hatha tud rola v mit hiszen egyutt fotoztatta magat vele a boxutcaban.”
 • 7. flexsnake 2010. január 19. 23:34
  „4. talán azért mert lehetetlen félezer embert felkutatni ennyi idő alatt.
  Remélem gyorsan megfogják.”
 • 6. olmosnyomdasz 2010. január 19. 20:13
  „Nem vagyok benne biztos, de nem hogy dolga van a fiúnak? Idáig sem filmszínházi WC-s néniket, vagy helytelenkedő latin tanárokat "fegyelmezett". Rajta, rajta! Törhetetlen fajta!”
 • 5. Lehiggadt 2010. január 19. 20:03
  „T. Anonimus65!
  Ha még nem tudtad volna, ez az az időhúzási taktika az ügyvédek ügyes trükje, ami nem működne a korrupt ügyészek és az igazságszolgáltatástól független magyar bíróság közreműködése nélkül... Ezért nevezem én IZGATÁS-szolgáltatásnak...”
 • 4. anonimus65 2010. január 19. 19:54
  „Miért nem lehet egy ügyet három év alatt befejezni,és az elkövetőket elítélni?Főleg akkor ha,ilyen komoly cselekményeket követett el?Minek a házi őrizet?Ez vicc ugye?Vagy netán kisebbségi az elkövető?”
 • 3. CID 2010. január 19. 19:44
  „Nem tudom, miért, de nekem a Gumimacikból a Tódi jutott eszembe :)”
 • 2. CID 2010. január 19. 19:44
  „moderálva 2x”
 • 1. rolee 2010. január 19. 19:21
  „Ragyás Tóni :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy lottózót a fővárosban

Kiraboltak egy lottózót a XX. kerületben, a Nagysándor József utcában kedd délután - mondta Csillag… Tovább olvasom