Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

Megszólal a pécsi lövöldöző: Gerében sosem volt gyilkolási szándék

Agyonlőtte egyetemista társát, és további három embert súlyosan megsebesített a pécsi ámokfutó, aki napra pontosan négy éve rántott fegyvert a Pécsi Tudományegyetemen. Gere Ákos először beszél a végzetes napról, az odáig vezető útról, P. Gál Juditnak pedig arról is mesél a Halálosztók című könyvben, hogy sosem akart gyilkolni.
„Sosem volt gyilkolási szándék bennem" – állítja a „pécsi ámokfutó" néven elhíresült Gere Ákos, aki 2009 novemberében agyonlőtte egyetemista társát. A támadásban egy másik diákot, egy tanárt és egy takarítót súlyosan megsebesített. Gere legkorábban huszonhat év múlva szabadulhat, és most először beszélt szörnyű tettéről.

Gere Ákos iránt példátlanul nagy volt a sajtóérdeklődés, ám ő minden interjúlehetőségtől elhatárolódott. A pécsi ámokfutó négy év után kivétel tett, és P. Gál Juditnak részletesen beszélt arról a végzetes napról, és az odáig vezető útról.

Ákos 15 éves kora óta szedett gyógyszereket, és azt mondja, megfelelő terápiával nem került volna olyan pszichotikus állapotba, hogy 2009. november 26-án lövöldözni kezdjen a Pécsi Tudományegyetemen. A diák, akit háromszor lőtt mellkason, a helyszínen meghalt. Az ámokfutót életfogytiglani fegyházra ítélték, legkorábban huszonhat év múlva szabadulhat. „Bűnhődni mindenféleképpen kell. Nem akarok mentséget keresni és kisebbíteni a történtek jelentőségét, a halálesetet, a sérüléseket. Ugyanakkor túlzónak találom az ítéletet. Nem mondom, hogy akkor lennék elégedett, ha a felét kaptam volna, azt se mondom, hogy egy évet kellett volna kapnom, de az igazság szerint a kényszergyógykezelést tartottam volna megfelelőnek" – olvashatjuk Gere Ákos szavait P. Gál Judit Halálosztók című könyvében.

Az exkluzív interjúból kiderül, hogy Ákos mit csinált volna másként, milyen volt szociális háttere, és kivel vette fel a kapcsolatot börtönben. A Halálosztók című riportkönyv az elmúlt évek legbrutálisabb gyilkosságaival és azok jogi bonyodalmaival foglakozik, és tár fel érdekes, eddig nem ismert részleteket.

Red Lemon Media

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ombudsman javasolja az állami lakástámogatás részletszabályainak módosítását

Akkor is vissza kell fizetni a kölcsönt, ha örökbefogadáskor az eljárás a támogatottak hibáján kívül… Tovább olvasom