Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Megszólították a polgármestereket

– Autonóm megyék szövetségén alapuló köztársaságra lenne szükség – állítja Kőrösi Imre, a Polgárok és Polgármesterek Pártjának elnöke.
A megyében három képviselőjelöltjük indul, s „biztosak a kétharmados többség megszerzésében a választásokon". – Nem kellene elvenni a „közvetlen választóktól" a hatalmat – mondta hédervári látogatásán Kőrösi Imre, a Polgárok és Polgármesterek Pártjának elnöke. „Az elmúlt tizenhat évben az egyetlen előremutató lépés az önkormányzatiság létrehozása volt: most ezt szeretnék központilag megszüntetni" – folytatta az elnök, hozzátéve: több mint ezer polgármesterrel beszéltek már, folyamatosan járják az országot. Véleménye szerint a magyar közigazgatásban foglalkoztatott 825 ezer dolgozó számát 200 ezerrel csökkenteni kellene.

Autonóm megyék szövetségén alapuló köztársaságot szeretnének az egykori vármegyerendszer mintájára. A Kisalföld kérdésére Kőrösi elmondta: megyénkben Juhász József hédervári polgármester lesz a listavezetőjük, rajta kívül még Huszár Imre nagybajcsi településvezető s egy – még meg nem nevezett – győri jelölt szerepel a párt képviselőjelölt-listáján. Ők nem tagjai a pártnak: a tizenkét alapítón kívül két évig nem is vesznek fel senkit.

Nemrégiben a szervezet feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Magyar Posta ellen, ugyanis állításuk szerint a 3200 polgármesternek feladott levelükből alig ezer érkezett meg a címzetthez. „Jelenleg 60 képviselőjelöltünk biztosan indul a referendumon, de ez a szám március közepéig akár 150-re is duzzadhat" – mondta. Kőrösi szerint csökkenteni kell a képviselők számát, hisz egy honatya évente többe kerül, mint egy ötszáz fős település. A választási esélyeket illetően is magabiztos a pártelnök: „Benne van, hogy kétharmados többséggel nyerünk. Ha most mégsem, az őszi önkormányzati választásokon biztosan" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei civilsiker

Szombathelyen rendezték a Nemzeti Civil Alapprogram kollégiumválasztó elektori gyűlését, amelyen a… Tovább olvasom