Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Megszűnik a pénzügyi jogok biztosának hivatala

A pénzügyi jogokat a jegybankban képviseli tovább.
Felmentését kérte Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa a nemzetgazdasági minisztertől, mert a jegybankban képviseli tovább a pénzügyi jogokat, Varga Mihály egyúttal a hivatalt is megszünteti.

A miniszter az InfoRádiónak pénteken azt mondta: a 2012 decemberében létrehozott hivatalra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összevonásával kialakult új helyzetben "ebben a formában nincsen szükség", a megszüntetésével a nemzetgazdasági tárca évente 177 millió forintot takarít meg. Közlése szerint a pénzügyi jogok biztosának nem jár végkielégítés, ez nem merült fel.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Szervezeti és Működési Szabályzatáról a legutóbbi hivatalos értesítőben megjelent utasítás szerint létrejött a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ. Ez a pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnök közvetlen irányítása alá tartozik. A központ fogadja az ügyfelek személyes és telefonos megkereséseit, működteti a fogyasztóvédelmi tárgyú megkeresések fogadására kialakított telefonközpontot és az ügyfélszolgálatot.

Olvasóink írták

  • 1. Power 2013. október 04. 20:45
    „Az alapvető jogok biztosának hivatalát is bezárhatják, egyszerűen nincs értelme, mert nem rendelkezik megfelelő jog- és hatáskörrel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a 2020-ig tartó sportlétesítmény-fejlesztési stratégiát

A kormány a stratégiával több évtizedes lemaradást orvosol - közölte az Emmi. Tovább olvasom