Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Megszüntetik az Orbán-kormány kiemelt köztisztviselői karát

Évi csaknem egymilliárd forinttal terhelte meg a költségvetést, a januártól megszűnő, az Orbán-kormány által létrehozott főtiszti és főtisztviselői kar kiemelt bérezése.
Az eredetileg 2001-ben létrehozott 300 fős kiemelt köztisztviselői kar és a 150 fős központi tiszti kar – ahová a fegyveres testületek vezető köztisztviselői kérhették felvételüket – már az utóbbi hónapokban természetes fogyásnak indult, ugyanis már tavaly ősszel megfogalmazódott a kormányzatban az elitcsapat felszámolásának terve.

Az elitbe szép számmal kerültek olyan köztisztviselők, akiket akkor szakmai múltjuk erre felhatalmazott, mi több ma is kapják a pluszjuttatásokat, ugyanakkor a listán találhatóak olyanok, akiknek a kinevezését inkább a miniszterelnöki jóindulat magyarázta, semmint a köztisztviselői munka során felmutatott teljesítmény. A 450 ember eredetileg a miniszterelnök „elitcsapata" lett volna, ám a 2002-es kormányváltás után ez a koncepció átalakult, így a feladatok közé az akkor még küszöbönálló uniós csatlakozás előkészítése, valamint a folyamatosan tartó közigazgatási reform előkészítése került.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radioaktív sugárzással táplálkoznak bizonyos gombafajok

A radioaktív sugárzás bizonyos gombafajok számára táplálékul szolgál. A gombák az emberi bőrben is… Tovább olvasom