Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Megszüntette a bíróság Regőczi Miklós házi őrizetét

Megszüntette Regőczi Miklós házi őrizetét a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság, és szabadlábra helyezték a BKV volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesét - értesült BKV-s forrásokból az MTI.
Regőczi Miklóst azért helyezték szabadlábra, mert a bíróság szerint nem kell tartani attól, hogy a volt BKV-s vezető elszökik, vagy bármilyen iratot meghamisít, s ezzel hátráltatná a nyomozást. A bíróság pénteken szüntette meg Regőczi házi őrizetét. A volt BKV-s vezetőnek március 15-én járt le 30 napos előzetes letartóztatása, amelyet a nem jogerősen házi őrizetre módosítottak. Ez ellen az ügyész fellebbezett, s a bírói tanács úgy döntött: megszünteti a házi őrizetet, és ezzel együtt minden kényszerintézkedést.

Regőczi Miklós megerősítette az erről szóló híreket, és azt mondta: szabadlábra helyezése után is mindenben együtt kíván működni a hatóságokkal.

Az MTI megkereste Francsics Imrét, Regőczi Miklós ügyvédjét is, aki elmondta: hallott az ügyről, de hivatalos úton a bíróság őt még nem értesítette.

A Fővárosi Bíróság az MTI-nek hétfőre ígért tájékoztatást.

Regőczi Miklóst - Zelenák Tibor, volt kommunikációs főosztályvezetővel együtt - február 3-án vette őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Akkor a volt vezérigazgató-helyettest hűtlen kezelés miatt hallgatták ki a nyomozók, akik szerint Regőczi Miklós 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint, Zelenák Tibor pedig 6 cég vonatkozásában több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

Regőczi Miklóst és Zelenák Tibort januárban Horváth Éva, Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjének fiktív foglalkozásával is meggyanúsították. A nyomozók szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát.

Olvasóink írták

  • 1. maci52 2010. március 21. 06:26
    „Szibériába száműzni az összes csaló-lopó kommcsi ivadékot.Ott mutyizhatnak a jegesmedvékkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejött? Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: Tovább olvasom