Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Megszüntettek az eljárásokat a lőrinci polgármester ellen

A Gyöngyösi Városi Ügyészség megszüntette az eljárást mindazon büntetőügyekben, amelyeket Víg Zoltán, a Heves megyei Lőrinci polgármestere ellen folytatott a rendőrség.
A polgármester kedden az MTI-nek elmondta: az öt ügy közül négyben még áprilisban maga a rendőrség állt el a nyomozástól bűncselekmény hiánya miatt. Ugyanakkor egy, összesen 45 kisebb beruházást érintő ügyben hűtlen kezelés miatt folytatódott az eljárás. Most ezt a vádat is megalapozatlannak találta az ügyészség.

A mintegy két évre visszanyúló feljelentéseket két helyi önkormányzati képviselő és a volt jegyző tette a polgármester ellen.

Víg Zoltán elmondta: Jánosi László fideszes önkormányzati képviselő rémhírterjesztésért jelentette fel, arra hivatkozva, hogy az önkormányzat téves tájékoztatást adott a helyi horgásztó vizének nehézfém-tartalmáról.

Kelemen Attila független képviselő hivatali visszaélés miatt tett feljelentést. Azt állította: a polgármester a volt jegyzőt arra akarta rávenni, hogy távolítsa el iskolaigazgatói állásából. Eközben az intézmény vezetői posztjáról pályázat nyomán döntött a képviselő-testület - idézte fel.

Ez az ügy váltotta ki a volt jegyző feljelentését, ő kényszerítés miatt fordult a rendőrséghez. Azt közölte, hogy a polgármester utasította: találjon fogást Kelemenen, annak érdekében, hogy kirúghassa a zeneiskola éléről. Ugyanakkor hivatali gépkocsi jogtalan használata okán sikkasztás miatt is feljelentés érkezett a polgármester ellen.

A rendőrség mind a négy ügyben bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. Ugyanakkor a 45, többnyire épület- és infrastruktúra felújítási beruházás ügyében tovább folytatódott az eljárás hűtlen kezelés miatt, de most ezt a vádat is ejtette az ügyészség - mondta Víg Zoltán, akit a Lőrinci Város Jövőjéért Baráti Egyesület színeiben választották meg a hétezer lakosú település első emberének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltiltották a jászberényi homoszexuális papot

Az egri érsek felmentette a papi szolgálat alól a jászberényi plébánost, akit egy melegpornós férfi vádolt meg homoszexualitással. Tovább olvasom