Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Megtakarítása csak a magyar lakosság hatodának van

A lakosságnak már csak 16,4 százaléka rendelkezik megtakarítással Raiffeisen Bank és a GfK közös megtakarítási felmérése szerint, amelyet pénteken jutattak el az MTI-hez.
A Raiffeisen-GfK megtakarítási index harmadik negyedéves 39,7 értéke jelentősen csökkent az előző negyedéves eredményhez (43 százalék) illetve az egy évvel korábbihoz (43,2 százalék) képest, ez az eddig mért legalacsonyabb érték.

Jóval kedvezőtlenebb tendenciát mutat az egyik részindex, a megtakarítási képesség, elérve eddig mélypontját: az egy évvel ezelőtti 20,7 százalékos mutató, ez év második negyedévében még stagnált, a harmadik negyedévben 16,4 százalékra esett vissza. A megtakarítással rendelkezők aránya a 60 év felettiek (25 százalék), illetve a felsőfokú végzettséggel rendelkezők (31 százalék) körében a legmagasabb.

A jövőt illetően a lakosság borúlátó, többen azt prognosztizálják, hogy tartalékaik és jövedelmük is csökkeni fog, amiben a végtörlesztési igények, tervek is közrejátszhatnak. A lakosság nagyobb része nem számít érdemi változásra sem megtakarításait, sem jövedelmét illetően.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. december 30. 19:46
    „Ez nem titkos Kedves Raffi? Mert ha nem akkor agyő.”
  • 1. Power 2011. december 30. 19:43
    „Az Orbán-kormány a felelőtlen devizahiteleseket segíti az adófizetők pénzén, miközben a megtakarításokat adóztatja. Mi lesz ha az emberek elkezdik kivenni megtakarításaikat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Kétszer lépett ugyanabba a folyóba a Fidesz

Az MSZP csodaként értékeli az új egyházügyi törvényjavaslat átiratának pénteki elfogadását. Tovább olvasom