Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Megtalálták

a fardeszkákat is

Folytatás az 1. oldalról.

A tolvajok ezzel öt és fél tonna színesfémre tettek szert. A színesfémpiacon ilyen mennyiségű alumíniumért 1,1–2,7 millió forintot lehet kapni (Kisalföld, Közel hatmillió forintos a kár, 2006. április 26.).
– A rendőrség azóta is nagy erőkkel nyomoz a tettesek és a csónakok után, jelenleg két gyanúsított személy vallomásait ellenőrizzük – mondta Pantelics András alezredes, a készenléti alosztály vezetője, a nyomozás közvetlen irányítója. – Egyikük, egy fertőszentmiklósi kereskedő huszonnyolc csónak ellopását a tények hatására már elismerte, a többi vízi járműre vonatkozóan viszont terhelő vallomást tett egy büntetett előéletű petőházi lakosra – a másik gyanúsítottra –, aki tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz. A fertőszentmiklósi férfi információi nyomán az ország számos színesfém-kereskedőjét kerestük fel, miként a felvásárlásokat is kontrollnak vetettük alá. A tények egyelőre nem igazolták a fertőszentmiklósi férfi által előadott verziót. A rokoni szálak mentén szerzett információkkal viszont sikerrel jártunk: az egyik szombathelyi színesfémtelepen további nyolc alumíniumcsónakból származó fardeszkákat foglaltunk le, amelyeket a nádgazdaság dolgozói is beazonosítottak. A telep tulajdonosai – akiket rokoni szálak fűznek a fertőszentmiklósi gyanúsítotthoz – a tárgyi bizonyítékok ellenére egyelőre tagadnak. Most azon fáradozunk, hogy a maradék 18 csónak sorsát is kiderítsük.
Dr. Reinhoffer Csaba alezredes elmondta még: jelen állás szerint úgy tűnik, augusztus végén már vádemelési javaslat kíséretében az ügyészségre kerülhet az 54 csónak ellopásának aktája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult Szlovákia új parlamentje

A 150 képviselő eskütételével kedden Pozsonyban megalakult Szlovákia új, hat pártból álló… Tovább olvasom