Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Megtámadták a Fidesz népszavazási kezdeményezését

Mind a három, a Fidesz által indított népszavazási kezdeményezésre vonatkozó országos választási bizottsági (OVB) döntést megtámadták az Országos Választási Irodánál (OVI) - közölte Rytkó Emília, az OVI vezetője.
Mind a három, a Fidesz által indított népszavazási kezdeményezésre vonatkozó országos választási bizottsági (OVB) döntést megtámadták az Országos Választási Irodánál (OVI) - közölte Rytkó Emília, az OVI vezetője. Egyetlen beadványt kaptak, amelyet már továbbítottak is a Legfelsőbb Bírósághoz - mondta el, de további részleteket nem említett.

Az OVB szerda este állapította meg, hogy a Fidesz mindhárom népszavazási kezdeményezésében összegyűlt a megfelelő számú aláírás, így várhatóan a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdésében kiírható a referendum.

A referendum kiírásához legalább 200 ezer hiteles aláírásra volt szükség a törvény szerint; a Fidesz által leadott aláírások száma pedig kérdésenként megközelítette a 330 ezret.

Az aláírások hitelességét "99 százalékos valószínűséggel", ötszázalékos matematikai mintavétellel állapította meg a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, amelyet az OVB október 24-én bízott meg a számlálással.

Olvasóink írták

 • 13. jani16 2007. december 12. 21:39
  „a fidesz egy nagy kamu gyár azzal a buzi orbánnal az élen remélem szétverik az egész fideszt +gyurcsányt”
 • 12. S.Grandpierre Cecília 2007. december 09. 09:03
  „Én hiszek abban, hogy a jelenlegi szociknak előbb- utobb távozniuk kell. Inkább előbb kellene! Nem a hétköznapi embereket kellene sokkolni, azért, mert képtelenek kormányozni és "nem csinálnak semmit" , bár inkább azt tennék, de csinálnak! Ártanak még tovább az országnak! Ne egymással veszekedjük, hanem fogjunk össze. Persze ez a magyarokra eleddig nem volt jellemző.
  A szavazásnak érvényesnek kell lennie, és el kell otthonról fáradni, mert még kegyetlenebb egészségügyi helyzet elé nézhetünk!”
 • 11. Elendur 2007. december 08. 03:26
  „Istenem! Mikor lesznek értelmes emberek a billenytyűzet előt. olyanok, akik értelmesek és értelmeseket írnak...
  Ennyi indulat egy egyszerű jogi procedúra körül, és ennyi félre magyarázást...
  Hát hajrá, mindenki szidja agy nélkül azt akit akar, hajrá! idegesítsétek magatokat minden kis apró ügyön, hajrá!”
 • 10. nagyonis 2007. december 07. 22:47
  „El Nyomottka neked az agyad is elnyomott, azért írsz hülyeségrket. Ne vedd egy kalap alá a pártokat, ne vedd mocskos szájadra Orbán Viktor nevét. Eljön az igazság órája, akkor nektek annyi.”
 • 9. El Nyomottka 2007. december 07. 21:59
  „A fidesz azért csinálja ezt a nagy felhajtást, mert azt akarja, hogy nekem jobb legyen. Eszembe nem jutna, hogy csak a hatalmat akarják visszaszerezni, mert én vakon bízom Orbán Viktorban...

  Ébresztő!!! Vegyétek már észre, hogy az összes párt csak a pénzünket akarja és a vérünket szívja! Gondolkodjatok!

  A fidesz agyatlan populárpolitikája talán veszélyesebb, mint a lúzer Gyurcsányéké, de ez csak találgatás, mert az igazság odaát van...”
 • 8. profi 2007. december 07. 21:13
  „Rohadjon apróra az összes szdsz-es maszop-os népirtó szemét állat aki a vezetésben van. de pusztuljon az összes fideszes vezető is. Néphatalmat és vissza Horthy Miklóst!!!”
 • 7. nagyonis 2007. december 07. 19:04
  „Póker pofával csinálják a bulit a komcsik. Nézzék meg a Tescoban, Lidlben az emberek arcát, csupa depresszió nagy része. Remélem, 2010-ben repülnek, aztán Viktorék alapos nagytakarítást végeznek.”
 • 6. ditti 2007. december 07. 18:15
  „Viktor akkor követte el élete legnagyobb hibáját amikor a Fidesz kormányzása alatt nem váltott le mindenkit! A szocik ezt megtették, ezért vannak másodjára is hatalmon!
  Remélem 2010-ben az OVB-vel kezdi majd!”
 • 5. NOSZTRADAMUS 2007. december 07. 15:47
  „Az egész OVB korrupt, sok apró fletóból álló hazug gazemberekből tevődik össze!!!!”
 • 4. hátszegi Béla 2007. december 07. 14:48
  „Be vannak a komancsok rosálva a néptől. Nem kicsit, nagyon.”
 • 3. belfegor 2007. december 07. 14:04
  „Az OVB egy szélhámos banda.”
 • 2. belfegor 2007. december 07. 14:04
  „Az OVB egy szélhámos banda.”
 • 1. Lappland 2007. december 07. 14:01
  „Erre ment ki a komcsi propagandagépezet.Húzni a végtelenségig az időt,majd megtámadni az egészet.Bravó elvtársak,ezt bárkinél jobban csináljátok,nálatok ez a demokrácia.Kubában vagy Dél Koreában a helyetek.Az OVI és az OVB is egy nagy komcsi gyülekezet,minden demokratikus kezdeményezésnek keresztbetesznek.Csak így tovább elvtársak a lenini úton.Tőletek lehet még itt kommunzmus,de a szadesz nehogy elsöpörjön benneteket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valóságos csúcsszerv lesz a magyar FBI

Körülbelül 800 fős, több rendőri egységgel megerősített csúcsszervvé válik 2008. január 1-jétől a… Tovább olvasom