Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Megtámadtak egy családot, az apát megölték - hatan őrizetben

Hat gyanúsítottat vettek őrizetbe a rendőrök a Porcsalmán csütörtökre virradóra történt támadással kapcsolatban, a bántalmazás következtében egy ember meghalt, kettő pedig kórházba került - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
A Mátészalka és Csenger között fekvő településen többen ütő- és szúrószerszámokkal felfegyverkezve támadtak rá egy család Lehel közi házára az éjszaka, s a 34 éves családfőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a férfi a helyszínen életét vesztette - idézte fel Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint a támadók - egy 43 éves férfi, 29 éves felesége, 16 és 17 éves fia, 15 éves lánya és 23 éves sógora - közösen döntötték el, hogy egy korábbi, pontosan nem tisztázott sérelem miatt elégtételt vesznek a tőlük néhány háznyira lakó családon. Miután némi alkoholból bátorságot merítettek, baltát, késeket és más ütőszerszámokat ragadtak és rátörtek szomszédjaikra.

Információk szerint a támadás háttérében két család vitája áll. Fotó: MTI
Információk szerint a támadás háttérében két család vitája áll.
Fotó: MTI

A halálra vert családfő mellett súlyosan megsérült a férfi felesége és a lánya, ők és egy 16 éves fiú végül az ablakon át menekültek el a támadók elől. A gyilkosságot végignézte az áldozat másik, 10 éves fia, őt nem bántották az elkövetők - tette hozzá Fülöp Gergely.

A feltételezett támadókat még éjszaka előállították a mátészalkai rendőrök. A nyomozást a megyei főkapitányság bűnügyi osztálya több emberen elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanújával folytatja le, s csütörtök délután hat gyanúsítottat őrizetbe vett. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt, majd elrejtett eszközöket.

Olvasóink írták

96 hozzászólás
 • 96. jozko 2010. augusztus 08. 21:43
  „Az élet elleni erőszakos cselekedetre való hajlam a tömeghadseregek katonáinál csak néhány százalék...
  Amig nincsenek közvetlen életveszélyben /vagy ő, vagy én szituációban/, addig 90%-nál többen leginkább csak a levegőbe lődöznek. Közvetlen közelről élő célpontra csak 1-2 százalék /a már szinte pszichopata beállítottságúak/ hajlandóak lőni. Az állomány nagyjából az átlagos népességet képviseli....Magyarországon is.
  Viszont ha egy népesség nagyobbik része hajlandó megfontoltan, vagy akár hirtelen felindulásból is mások életére törni, vitathatatlanul az élet kioltására alkalmas szúró-vágó eszközökkel....hát az elgondolkodtató....
  Nem gondolkodom én kirekesztő módon-csak a tényeket elemzem-amelyeket nemzetközi hírű pszichológusok, kriminálpszichológusok is hasonlóan publikálnak.
  Az élet minden ép érzésű, vallásos vagy ateista ember számára védendő érték! Aki ezt másképp gondolja, és főleg az élet ellen támad-az magát rekeszti ki az egészséges érzületű társadalomból.
  És ha a statisztikát vizsgáljuk, saját népcsoportját.
  Mondom ezt minden rasszizmus nélkül? Akiknek szent az emberélet, rekesszék ki saját maguk az arra rászolgálókat! Mert ha nem, önként vállalják a sorsközösséget!”
 • 95. purgator 2010. március 07. 16:34
  „Mert mi fránya magyarok mindig bele akarunk avatkozni más népek "saját kultúrájába"! Nem szabad, nekik ugyanolyan joguk van saját népi kulturális hagyományaik szerint élni.”
 • 94. purgator 2010. március 07. 06:46
  „87. hozzászólás maros50 2010.03.05. 22:09
  "Ők a csendes kisebbség ."

  Csendben gyilkolnak? Akkor melyik a zajos? Pl. a svábok?”
 • 93. 620829 2010. március 06. 17:37
  „szlovák példa a jó példa....kerítés...ja és a rendőrbácsik egyenek még néhány fánkot.....nem kell sietni ilyenkor...persze máskor sem teszik.....legalább javul a gdp-nk egy kicsit!!!”
 • 92. szilléri 2010. március 06. 17:04
  „Szegény roma védők most ki ellen tüntetnek ?”
 • 91. Falcao 2010. március 06. 15:32
  „Szerintem a Magyarok nyilai nevű terrorszervezet lehetett.Persze a Jobbik elnöke is ott volt.
  Ja és utána akarták megtámadni lenvait is.”
 • 90. flexsnake 2010. március 06. 00:27
  „moderálva off”
 • 89. flexsnake 2010. március 06. 00:25
  „Egyetlen dolog tölt el ilyenkor elégedettséggel, sajnálatot érzek és nem elégtételt. Ez mutatja hogy szerencsére a szélsőséges káoszra törők még nincsenek elég sokan. Azt hiszem ha a szeretett vonavezéreteket érné egy ilyen támadás én nem tudnék a kommentekben vigyorogni rajta, pedig nem kedvelem. Az ember attól ember hogy tudja mikor kell harcolni és mikor csendben lenni. A szélsőségesek ezt nem tudják. Az egész utcában meg vannak döbbenve az emberek. Lehet azt sem tudtátok hogy létezik ez a település, de lepődjetek meg, ott ismeretlen fogalom a lopás. Nem ezek az emberek akik megtámadnak másokat.
  Az ellenség az aki becstelenül, éjszaka családokra tőr rá hogy kiélje gyilkolási szándékát. Azt minden rasszizmus nélkül a legmélyebb megvetéssel kell elítélni és elutasítani.”
 • 88. maros50 2010. március 05. 22:26
  „Nagypappa!
  Légy szíves és ne általánosíts! Mert ellentmondásba kveredsz(lásd 86.hozzászólásodat)Milye marék pénzről beszélsz.Arról amit egy négy tagú család kap összesen 28.000,-ft-ot? A családipótlék a gazdagnak a szegénynek is jár.A segélyt nem kell közmunkához kötni,hanem mukához kell jutttatni és bért kell fizetni és már nem is lessz segélyezett.Ahogy vélekedsz a bünelkövetokről és rabtartási költségeikről megmosolyogtató.A bűnt üldözni kell és a törvény előtt bűnözönek felelnie kell,ha kell szabadságának az elvonásával.A megoldás a munkahelyteremtés
  legye tisztességes megélhetése.Tud,hogy ez az egyetlen esély az államnak,hogy változtasson,mert még egy generációt nem bír el.”
 • 87. maros50 2010. március 05. 22:09
  „751510-nek!
  Nagyon tévedsz.Erről meggyőződhetsz,hogy soha nem látott mozgosítás lessz a romák köreiben a választás napján.Erről meggyőzödhetnek a szavazatszámláló bizottságban delegált jobbikos küldöttek.Tájékoztatlak,hogy közel egy millió roma él magyarországon.Ők a csendes kisebbség .”
 • 86. nagypappa 2010. március 05. 21:08
  „Most mutatta a Tv az áldozat lakását, meglepően rendeben van tartva.”
 • 85. 751510 2010. március 05. 19:07
  „maros50

  Nem lesz :)”
 • 84. maros50 2010. március 05. 18:59
  „jg.78-nak!
  A jobbik elnöke "rend,jólét,ébredés" cimmel üzen a cigányságnak!
  "Eddigi eredményeink az ifjúság radikálódása mellett az ellenségeink gyülölete!
  " A cigányságnak elsőként kötelezettsége van"
  "Cigánybünözés ügyében áttörtük a halgatás falát,ma divat róla beszélni.
  kiskunlacházi ,olaszliszkai gyilkosság kellett az igazság kimondásához"
  "vissza kell vezetni a cigányságot kényszerítő eszközökkel a munka világába", A késöbbiekben folytatom...
  Hát ne legyek felháborodva? A romáknak nem lehetnek jogai? Olyan büncselekményt varr a cigámyok nyakába,amelyet nem ők követték el.Úgy állítja be,hogy a cigányok nem akarnak dolgozni!Figyelmen kívül hagyjahogy hazánkban óriási méreteket ölt a munkanélküliség.A nem cigányok által elkövetett bünesetekről nem beszél. A cigányságot negatív képben tünteti fel,a magyarországi ósszes cigányságát megbélyegzi és bünözőként állítja be.Dívatot vezetett be,amelynek eredményeként romagyilkosok jelentek meg ártatlan embereket megölni.A hatalmat minden áron megszerezni!...A romáknak is lessz ebben beleszólása.”
 • 83. nagypappa 2010. március 05. 17:33
  „Többször is hangsúlyoztam, hogy nagyon kemény dolog a roma kérdés. Kormányok jöttek, mentek a cigánykérdést szőnyeg alá söpörték.
  Naponta látom nehéz sorsukat, de azt is látom, hogy nem tesznek semmit amivel azt megváltoztatnák.
  Véleményem szerint leginkább az iskolalátogatás elmaradását kellene szankcionálni a segély csökkentésével megvonásával. Segélyt közmunkához kötni, még annak árán, hogy a közmunka pont a cigányok háza körüli rendrakást jelentené.
  Azzal, hogy adnak nekik egy marék pénz aminek nagy részét elisszák elgépezik nem oldóik meg semmi.
  Mint ahogyan nem járható az, hogy bebőrtönzik őket. Ismerve a rabtartás napi kb. 8.000 Ft-os költségét.
  Ne feledjük, hogy már generációk nőttek fel, hogy csak a segély volt az egyetlen jövedelemforrásuk.”
 • 82. Volume 2010. március 05. 17:21
  „egy ember meghalt! :(
  ennyi erövel , bármelyikönk születhetett volna cigánytestbe !”
 • 81. Apollo 2010. március 05. 16:17
  „Részvétem a gyászoló családnak ! Remélem a tettesek, megkapják méltó büntetésüket”
 • 80. flexsnake 2010. március 05. 13:03
  „77. lassan mondom hogy értsed, nekem vannak előítéleteim de ti meg rettegtek, nem tudom melyik szarabb.... :)
  Haláleset alatt nem kéne így kommentelni mert könnyen úgy járhattok mint tavaly a srác aki bíróságon felelt, azért amit az elhunyttal kapcsolatban kommentelt.
  Erről ennyit, lehet cigányozni, hajrá, csak ne csodálkozz ha jogosan cesznek érte elő.”
 • 79. 751510 2010. március 05. 09:06
  „flexsnake

  "Amíg nem tudtok tisztességesen hozzászólni,"

  Mondja ezt az, aki külön cikkben kénytelen bocsánatot kérni attól, akit megsértett... Nem vagy komoly, hallod!”
 • 78. jq 2010. március 05. 09:06
  „Kedves maros50, köszönjük a burkolt fenyegetést, de eddig is tudtuk, mire lehet tőletek számítani. Amíg egymáson gyakoroltok, addig további jó gyakorlást kívánok!”
 • 77. nagypappa 2010. március 05. 04:13
  „flexsnake 2010.03.04. 17:21

  "Amíg nem tudtok tisztességesen hozzászólni,"
  Ezt nem kellett volna írnod! Aki minden hozzászólásodban csak fikázni tudsz.
  Ha beleolvasol a hozzászólásokba, láthatod milyen sokan utálnak.
  ENNYI LÉGY NEM TÉVEDHET!

  Ha gondolod, összedobunk annyi lét, hogy a Cserepesen vegyünk Neked egy lakást, költözz be...
  majd megtanulod...
  mi az hogy kedves szomszéd!”
96 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettétört egy bankautomata rablás közben

Nem sikerült elvinniük az elkövetőknek Ócsán egy bankjegykiadó automatát csütörtökön, mert az ATM… Tovább olvasom