Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Megtámadták Hodorkovszkijt szibériai börtönében

Megkéselték szibériai börtönében Mihail Hodorkovszkijt. Az orosz olajmágnást egyik rabtársa sebesítette meg. Így szóltak az első hírek, azóta viszont újabb információk láttak napvilágot az eset hátteréről is.
Ellentmondásos és rendkívül gyanús hírek érkeznek a 9 éves büntetését egy távoli szibériai lágerben töltő Mihail Hodorkovszkijról a Jukosz olajvállalat volt tulajdonosáról. Az elítélt ügyvédjei szerint egyik fogolytársa éjjel cipészárral rátámadt az alvó Hodorkovszkijra és arcán olyan sérüléseket ejtett, amelyeket több öltéssel össze kellett varrni.

A börtönigazgatóság szerint azonban szó sincs ilyesmiről, csupán jelentéktelen verekedés volt. Teljesen érthetetlenek a támadó indokai, állítólag mindezt azért tette, hogy ne helyezzék át egy másik börtönbe, ugyanakkor korábban baráti viszonyban volt a jelenlegi hatalommal szembekerült vállalkozóval. Emellett Hodorkovszkij sem tett feljelentést. Társát egyszerűen beszámíthatatlannak minősítette.

Az ügy mégis fölöttébb kínosnak tűnik, hiszen a bíróság éppen most utasította el azt a kérést, hogy Hodorkovszkij kerüljön egy Moszkvához közelebbi táborba. Semmi sem indokolja ugyanis, hogy miért kell neki az Isten háta mögötti nehezen megközelíthető és a kapcsolattartást gyakorlatilag lehetetlenné tevő büntetés-végrehajtó intézetben leülnie büntetését. Ráadásul a börtönigazgatóság vezetője most jelentette ki: a szibériai lágerben Hodorkovszkijt semmi sem fenyegeti, ott teljes biztonságban van.

(Krónika hírszolgálat)


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„Nem kellett iskolába járni

Kiadónk igazgatója, Pap Klára 1970-ben tízéves gyerekként élte át azokat a drámai heteket, amikor… Tovább olvasom