Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Megtartotta a győrvári szentmisét a verekedő plébános

Ne játsszunk egymás idegeivel, mert másképpen sülhet el a dolog, mint szeretnénk - ezt kérte a hívektől a plébános a győrvári templomban.
A pap megtartotta a szokásos vasárnapi szentmisét, azok után, hogy pénteken megverte a falu postását. Az eset megosztotta a helybelieket, de a misén ettől még nem voltak kevesebben a megszokottnál.

Sokan kételkedtek benne, hogy megtartja-e a helyi plébános vasárnap a szentmisét Győrváron, de Dóka Ferenc kiállt a hívek elé. Mindenkitől bocsánatot kért, amiért megverte a postást.

"Egyet azonban kérnék tőle is, meg tőletek is, hogy egymás idegeivel ne játsszunk! Mert lehet, hogy úgy sül el a dolog, ahogyan nem várjuk, vagy nem szeretnénk" - mondta a templomban a plébános.

A plébános azután támadt rá a kézbesítőre, hogy a várt Keresztény Élet helyett Szabad Földet kapott. A két férfi már hónapok óta haragban volt. A postás állítólag kijelentette, hogy tönkreteszi a papot, amiért elküldte őt a sekrestyési állásból.

A verésnek oka volt - mondja a falu egyik fele. Ők kiállnak a pap mellett, mások viszont elítélik a tettéért. Az eset alaposan megosztotta a helybelieket, de a vasárnapi szentmisén ettől még nem voltak kevesebben. A templom előtt gyülekező hívek arról beszéltek a Független Hírügynökség tudósítójának, hogy ők továbbra is ragaszkodnak a plébánoshoz, megbocsátanak neki, mert kedvelik. Sokat tett a falu érdekében - mondták.

A falu másik fele viszont haragszik a papra, és nemcsak a postás megverése miatt. A plébános állítólag már a hittanra járó gyerekek szüleivel is konfliktusba került, mert kiosztott néhány pofont a diákok között. Emiatt a szülők bepanaszolták a püspöknél.

A postásverés miatt a rendőrség nyomoz. Az ügyben a Vasvári Rendőrkapitányság indított vizsgálatot, a plébánost egyelőre tanúként hallgatták ki, de hétfőn valószínűleg már gyanúsított lesz - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Maxim László alezredes. Ha bebizonyosodik a pap bűnössége, akkor akár három év börtönt is kaphat - közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2008. november 10. 18:36
  „Tehát ha mondjuk nekem személyes vitám van a gázóraleolvasóval akkor fogom a baltát és adok neki de keményen :)
  Még mindig nem érzed hogy nem helyes?Milyen kibebaszott szélsőséges példát mondjak hogy felfogd: mindennek van elintézési menete.Nem megoldás sehol az agreszivitás.
  Ha a postásom más újságot hoz akkor megyek a postára hogy rendezzem a dolgot.Ez ilyen egyszerű.Nem hiteles aki egyik kezével józanságra int majd látod az unikumos plakáton :D”
 • 5. xyzw 2008. november 10. 09:28
  „1-4. Ilyen postást kívánok nektek! Kíváncsi lennék az idegeitekre!
  Egy kirugott ember hogyan lehet kézbesítő? Pénzekkel, nyugdíjakkal stb. bánik.
  Nem csodálkozom, hogy szerencsétlen pap teljesen kiborult. Én is megruháztam volna.”
 • 4. hívő 2008. november 09. 19:27
  „köszönöm, "flexsnake", ezt akartam én is mondani: rosszak az idegeim (mondjuk a kat. egyház évszázados hazugságai és agresszivitásai miatt) és mondjuk felpofozok egy gyóntatót (akiről tudom, biztosasn tudom, akár a nevét is leírom, hogy besúgó volt és továbbadta agyónási titkot). Akkor velem mi lesz?”
 • 3. flexsnake 2008. november 09. 18:40
  „Szóval ha én elvesztem a türelmem és fejbelövök valakit elég azt mondanom hogy megbántam és másnap mehetek újra dolgozni? :D
  Ez egy idióta és a birkák is azok akik nem vkövezték meg.Papokat eltartani a nép pénzén....na az a bűn.”
 • 2. Pityuka 2008. november 09. 17:35
  „O is ember .....Elvesztette a turelmet , de kiallt az emberek ele , bocsanatot kert es elismerte , hogy hibazott.

  "Hiivo" ha a Bibliaval jossz akkor tudod a Jezusi tanitast : " Az vesse ra az elso kovet aki maga is buntelen ."”
 • 1. híivő 2008. november 09. 17:25
  „Újra megírom, mert az előbb letörölték: nem való az ilyen ember papnak!

  Olvasta a Szentírást? (Abban is kételkedem!) De ha igen, akkor tudja, mi lesz a büntetése!

  Hülye pozőr, agresszív barom!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres boltrablás Budapesten

Kirabolt egy kisboltot egy ismeretlen szombaton este Budapesten a XVII. kerületben. A sapkát és… Tovább olvasom