Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Megtartotta alakuló ülését a Közszolgálati Testület

Megtartotta alakuló ülését szerdán a Közszolgálati Testület - tájékoztatta a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-t; Balogh László közlése szerint a hivatalosan is megalakult 14 tagú testület elfogadta ügyrendjét, szabályozta a működését.
Az alakuló ülést Radetzky Jenő, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara delegáltja vezette korelnökként, a testület ügyrendje értelmében a grémiumnak az alakuló ülést követő 60 napon belül kell megválasztania elnökét.

A kuratórium elnöke közölte azt is, hogy a testület a következő ülését július 20-án tartja.

A köztestületek, egyházak és civil szervezetek képviselőinek részvételével működő Közszolgálati Testület feladata a Közszolgálati Kódex érvényesülésének ellenőrzése, amelyet előbb a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, majd a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma hagy jóvá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatörvényhez készített 1. számú melléklete szerint a Közszolgálati Testületbe külön eljárás nélkül küldhetett tagot a négy történelmi egyház, valamint négy köztestület. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Szikora Józsefet, a Magyar Református Egyház Kovács Barnabást, a Magyar Evangélikus Egyház Fábri Györgyöt, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Lőwy Juditot, a Magyar Tudományos Akadémia Csépe Valériát, a Magyar Olimpiai Bizottság Kovács Istvánt, a Magyar Rektori Konferencia Dubéczi Zoltánt, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Radetzky Jenőt delegálta.

A 14 tagú, a közszolgálati médiumok felett társadalmi felügyeletet ellátó testületben hat civil érdekképviselet kapott helyet. A nyilvántartásba vett társadalmi szervezetek közül március 30-án megtartott sorsolás alapján a Közszolgálati Testület tagja lett Németh Györgyi Éva (Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége), Seremet Sándor (Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége), Kutassy Jenő (Nagycsaládosok Országos Egyesülete), Mikesy György (Fáy Károly Hallássérült és Fogyatékos Személyek Egyesülete), Gergely László (Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség Egyesület) és Pavlov Milica (Országos Szerb Önkormányzat).

Olvasóink írták

  • 2. DMagóg 2011. június 22. 20:48
    „Végre!”
  • 1. szatyi 2011. június 22. 19:01
    „Ahogy elnézem, ez megint egy "gittegylet", akik majd bőséggel fogják ontani az okosságokat, -megfelelő tiszteletdíjért! És majd ők fogják megmondani, hogy amit én nézni vagy hallgatni akarok a médiában, az jó nekem vagy nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptembertől két év börtönt kaphatnak a sporthuligánok

Szeptembertől akár két év szabadságvesztéssel is büntethetik azokat, akik megzavarnak egy… Tovább olvasom