Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Megtilthatják a különadók áthárítását az áram- és földgázszolgáltatóknak

Kivételes sürgős eljárást követően már ma elfogadhatja az Országgyűlés azt a hétfőn tárgyalt kormányzati előterjesztést, amely megtiltja az ágazati és egyéb különadók fogyasztókra terhelését az áram- és földgázszolgáltató vállalatoknak.
A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően rövid határozathozatalt tartanak, amelynek során kizárólag a villamos energiáról és a földgázellátásról szóló törvényeket módosíthatják, jogszabályba foglalva, hogy az újabb adóterheléseket, így például a közműadót vagy a tranzakciós illetéket nem lehet érvényesíteni a fogyasztói árakban.

A szavazások után elsőként a kormány azon javaslatáról kezdődhet általános vita, amely költségvetési intézménnyé alakítana át huszonnyolc, jelenleg gazdasági társaság formájában működő kórházat.

Ezután tárgyalni kezdhetik a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályainak módosítását, miután a fideszes Kocsis Máté és Csampa Zsolt azt kezdeményezte, hogy vessék folyamatos vizsgálat alá a nemzetbiztonsági ellenőrzésben érintett személyeket annak kiderítésére, hogy a munkakör betöltése alatt is megfelelnek-e a biztonsági feltételeknek.

Ugyancsak ma kerülhet terítékre Pintér Sándor belügyminiszter azon javaslata, amely három hónapra kizárná a közfoglalkoztatásból azokat az álláskeresőket, akiknek gyermeke igazolatlanul nem jár iskolába, vagy nem tartják rendben lakókörnyezetüket. Az ülésnap további részében megvitathatják a tavaly elfogadott hegyközségi törvény kormánypárti módosítását.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. geza 2013. március 12. 20:07
  „tényleg egyesek nem tudnak olvasni..
  Osztják az észt...
  VÉLETLEN használta a feleségem kártyát arra mire nem lett volna szabad.
  Nem mondtam h a bank a hülye...”
 • 46. joy 2013. március 12. 19:14
  „43.
  Már beiktatták, csak a bankokra, szolgáltatókra kenik "különadó" címerezéssel.
  :o(((((”
 • 45. keletaru 2013. március 12. 18:29
  „Nem kellet volna eladni , ki tudja mit irtak abba az adásvételi szerződésbe ? Miattunk , értünk ,nekünk a demokrácia nevében . Tudtommal nem arra kaptak felhatalmazást szavazáskor ezt csinálják az ország vagyonával .Most ne mutogassanak hisz akkor is ott voltak ! Na akkor most nézzük azt az állandóan emlegettet felelősséggel politizálunkot ! Üdv Kuci”
 • 44. harcsabajusz 2013. március 12. 18:14
  „Mindenki örül, ha csökken a gáz és villany számla. Kérdés, mi lesz ennek az ára. Mert olyan nincs, hogy a kormány csak úgy kijelenti, hogy holnaptól 10 vagy 30%-al olcsóbban kell adni az energiát. Lehet, hogy pár % bevételcsökkenést még lenyelnek a cégek, de a tervezett bevétel kiesés már túl van a profiton. Az oroszok nem fogják a gázt olcsóbban adni, csak azért mert Orbán azt elrendelte. Kik és miből fedezik a különbözetet? Attól tartok, hosszú távon mi, gáz és áramfogyasztók fogjuk ennek az árát megfizetni. A deficites cégeket olcsón (vagy drágán, lásd az E.On gázt) kivásárolhatja a kormány, aztán odaadja egy "nemzeti" havernak (értsd Simicska, Közgép vagy valami hasonló), akik leamortizálják a cégeket a csontvázig, és persze monopóliumként megemelhetik az árakat. De már kellő ideológiával megfűszerezve (lásd magyar narancs a Tanú-ban).”
 • 43. SP 2013. március 12. 17:52
  „40."Lassan a közelkelet is jobb, békésebb életet biztosít, mint a kárpátlavór."

  Nem jobb. De ide tart.
  Törvénybe iktatják a kötelező csonkítást.”
 • 42. Anmari51 2013. március 12. 17:38
  „32. geza tudod erre szoktam azt mondani hitelkártyát csak olyan ügyfélnek szabad adni, aki érti és tudja, hogy kell használni, ne adósodjon el vele "örökre"! A hitelkártya szerződési feltételében, a bank kondíciós listájában érthetően le van írva a hitelkártya birtokosnak mi mennyibe kerül. Mivel a nevében is benne van, hogy hitelkártya nem készpénz -felvételre találták, bár (általában a hitelkeret 50%-a vehető fel készpénzben) nem tilos csak nagyon sokba kerül egy ilyen téves HK használat. Gondolom tanulópénz megfizetését követően óvatos és figyelmes lesz a feleséged.”
 • 41. roxper 2013. március 12. 16:26
  „32.
  A postán meg 650-et emeltek volna le, az magyar azt nem is szidod. Ha nem tetszik, akkor válts csomagot, igényelj másik kártyát stb, nem a bank a szemét, hanem ...”
 • 40. joy 2013. március 12. 16:21
  „Jól összeszedik.
  1. Különadó áthárítás tiltása.
  --- Emelkedik a fenttartási kölség, "oszt jól van".

  NB-érintettek: Beindul az ÁVÓ.
  :o(((

  Valóban a rákosista diktatúrába sülllllllyedünk vissza.
  Rettenet.

  Nem csoda, hogy már a nyögdíj-korúak is elmenekülnek nyogott nyugatra, nálunk boldogabb-békésebb vidékre.
  Lassan a közelkelet is jobb, békésebb életet biztosít, mint a kárpátlavór.
  :o((((((((((((((((((((((((((”
 • 39. macs 2013. március 12. 14:20
  „38. geza,
  hát érdekes konstrukció!
  Én csak ezt néztem, és nem csodálkozom, azon, amit írtál.:-)
  http://www.citibank.hu/hungary/homepage/dokumentumok/cb/cb_05_new.pdf?eOfferCode=HUHCLKEL9”
 • 38. geza 2013. március 12. 14:08
  „#35 TE olyan sötét vagy....
  Ha tudnál olvasni....
  Mond valamit hogy Citi-Life kártya?
  Többet ért volna ha hallgatsz”
 • 37. Agyalapi 2013. március 12. 13:53
  „Én is elégedett vagyok a kormányt illetően. Minden a legnagyobb rendben halad, közeledünk a föld középpontja felé, csak egy kicsit forrósodik a levegő.”
 • 36. Léni 2013. március 12. 13:35
  „Nincs itt probléma, majd ezt is beteszik az alaptörvényükbe, oszt jó napot!”
 • 35. Zka 2013. március 12. 13:20
  „32: te nagyon kész vagy pénzügyileg. Esetleg olvasd el, milyen műveletnek milyen banki költsége van és ennek megfelelően hozz döntést. Fogadjunk egyébként, hogy nem is hitelkártyád van, hanem csak egy sima debit kártya hitelkerettel, de még ezt se tudod.”
 • 34. Zka 2013. március 12. 13:18
  „4: nem értem mi a problémád. A tranzakciós adót a kormánynak köszönd, nem a bankok hibája. Ennyi eszed lehetne magadtól is. Ha meg lekötsz 1 hónapra pár ezrest, nem tudom mit vársz tőle, meggazdagodást? Ez is a bank bűne, hogy nem gazdagodtál meg ebből, vagy mi? Komolyan nem tudlak követni.”
 • 33. Zka 2013. március 12. 13:11
  „Az jó, majd jól kirúgnak még X ezer embert aztán esetleg ki is vonulnak. Nagyon hasznos lesz.
  Olyan meg nincs, hogy nem hárítják át. Nagyon körül kell bástyázni, hogy ne tudják megtenni és akkor is hiányozni fog valahonnan az a pénz és a hiányzó pénznak következményei vannak. Mindig. Ezt nem tudja felfogni ez a <moderálva> kormány és nép.”
 • 32. geza 2013. március 12. 12:35
  „#10 És mennyiért is kapok hitelt?? :DD
  Feleségem véletlenül egy csekket hitelkártyával fizette (ami ugye kp felvétel hitelkártyánál), a csekk kb 2600 Ft volt, a hitel amivel terhelték a kártyát 1000 Ft+kamat ami olyan 3-400 Ft volt. Ja és kb 1 hétre szólt a "hitel"
  Ez természetesen korrekt és legális....”
 • 31. macs 2013. március 12. 12:22
  „29. Bond,
  hát tudod, ha kilopták, akkor azt állami segédlettel tették, mert a lakossági árakat a MEH határozta/határozza meg, és az ár jelentős része az állam, illetve az állami vállalatokhoz kerül. :-(”
 • 30. X_Y 2013. március 12. 12:21
  „26.azigazitrebitsch 2013.03.12. 11:28
  " Az IMF féle nem kell,marad a piaci,az meg jóval drágább,mint amit a "népnyúzók" felvettek!
  Drágább hitelből fizetnéd vissza az olcsóbb hitelt ???
  Mit mondjak,érdekes !"

  Ez is csak unortodox matematika,, ahol a 10 kisebb mint hat, 10%-os kamat kedvezőbb mint a 4%-os. Nem érhetünk mi fel a Kedves Vezető szellemi magasságáig :)”
 • 29. Bond 2013. március 12. 11:54
  „Nem mondom, hogy nem lopták ki a szemünket az energiacégek. De csak azért, mert megtehették. Lehetett volna olyan privatizációs szerződést kötni, ami bezárja a kiskapukat. De persze egy kis kenőpénz sokat ront a jogászok fogalmazóképességén is.

  DE: ez a banánköztársaság stílus évtizedekre fogja elbizonytalanítani a potenciális befektetőket, mindegy, ki lesz kormányon. Ez nem Irak, ahol annyira nagy a profit, hogy akár pár haláleset is belefér. Nekünk nincs semmi olyasmink, amiért érdemes extra kockázatot vállalni, főleg ha a szomszéd országok tárt karokkal fogadják őket.”
 • 28. macs 2013. március 12. 11:45
  „25. SP,
  meg lehet szabadulni a hiteltől, illetve erősen leszorítható az eladósodottság mértéke, ha a gazdaság prosperál, mert akkor megtermeli azt a pénzt, amiből a hitelt fizethetnénk, illetve az országkockázat is csökkenne, ami a magyar papírok hozamát is lejjebb vinné. Azért gondolj bele, mostanság 5-6 %-os hozammal bocsátunk ki kötvényeket, amiket majd vissza kell fizetni!
  És gondolj arra is, hogy a devizában felvett hitelek miképpen reagálnak a forint árfolyamának változására!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az OÉTI szerint indokolt lenne a kukoricaszirup fogyasztásának korlátozása

Az Országos Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) szerint indokolt lenne az… Tovább olvasom